Η La Prairie απογειώνει την έννοια της ομορφιάς με μία καλλιτεχνική σύμπραξη

 

Όταν η κοσμετολογία συναντά την τέχνη σε μία ένωση υψηλών προδιαγραφών

Ο ελβετικός  οίκος  καλλυντικών  La Prairie  έφερε τη Δύναμη του Φωτός με την αποκάλυψη του «Light upon an Imaginary Space» στην έκθεση Art Basel Hong Kong μέσα από την συνεργασία της με τον Ελβετό καλλιτέχνη Julian Charrière.

Με αφορμή το λανσάρισμα της White Caviar Crème Extraordinaire, η La Prairie ζήτησε από τον Ελβετό καλλιτέχνη Julian Charrière  να  αποκαλύψει το έργο του «Light On an Imaginary Space» στην έκθεση Art Basel στο Hong Kong. Μια μοναδική επιμέλεια εμπνευσμένη από τη δύναμη του φωτός που βασίζεται στην τελευταία ταινία του Charrière, γυρισμένη κατά την διάρκεια αποστολών του σε παγωμένα τοπία ανά τον κόσμο,  συμπεριλαμβανομένων  των ελβετικών παγετώνων. Η αποκάλυψη του έργου τέχνης πραγματοποιήθηκε στο Pavilion της La Prairie από τις  29 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας της La Prairie με την παγκόσμιου φήμης έκθεσης τέχνης.

 

 

Σε δήλωση του ο Greg Prodromides, Chief Marketing Officer της La Prairie Group ανέφερε «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Julian και που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Art Basel, η οποία πιστεύουμε ότι είναι το φυσικό περιβάλλον για να εκφραστεί η εγγενής σχέση της La Prairie με τον κόσμο της τέχνης», πρόσθεσε «Κατά της δημιουργία της White Caviar Crème Extraordinaire, οι επιστήμονες της  La  Prairie  εξέτασαν  50.000  συστατικά  για  να  βρουν  το  μοναδικό  ισχυρότερο  μόριο  φωτεινότητας  το Lumidose. Αυτή η  εξαιρετική  δύναμη  ήταν  η  πηγή  έμπνευσης  ώστε  να  συνδέσουμε  την επιστήμη  της La Prairie με την τέχνη του φωτός, με την βοήθεια του εξαιρετικού έργου του Julian.»

«Όμοια με την La Prairie,  μέσα  από  τη  δουλειά  μου προσπαθώ συνεχώς να ξεπερνάω τα όρια του τι θεωρείται  εφικτό χωρίς να φοβάμαι να επινοώ νέους τρόπους εφαρμογής νέων ιδεών», ανέφερε ο Charrière.

Δημιουργώντας  το  σκηνικό σε ορισμένα από τα σκληρότερα κλίματα του κόσμου, ο Charrière χρησιμοποίησε τα παγωμένα τοπία ως στάδιο για να εξερευνήσει την μεταβαλλόμενη αίσθηση αυτών των συναρπαστικών  τόπων  από  την  άγρια  φύση  μέχρι  το  εύθραυστο  οικοσύστημα.  Για  τις  ανάγκες  των γυρισμάτων, ο Charrière χρησιμοποίησε δύο drones που κινούνταν πάνω από τον πάγο και το χιόνι κατά τη διάρκεια της νύχτας – το ένα εξοπλισμένο με κάμερα, το άλλο με προβολέα. Καθώς η κάμερα κινείται μέσα και έξω από το πεδίο του φωτός, αρχίζει να ξεδιπλώνεται μια ιστορία σχετικά με αυτές τις απομονωμένες, σχεδόν  άγνωστες  στον  κόσμο  τοποθεσίες.  «Κινηματογραφώντας τη νύχτα, το τοπίο μεταμορφώνεται σε ηθοποιό και σε σκηνή τη στιγμή που φωτίζεται από  τις ακτίνες του προβολέα του drone», πρόσθεσε ο Charrière. Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς φως, δεν υπάρχει  γνώση του τοπίου. Πράγματι, δεν υπάρχει τοπίο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.artbasel.com.

 

 

 

 

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO