Μήπως το παρακάνουμε με κάποια προϊόντα ομορφιάς;

 

Too much? Too bad! 

Μερικές φορές το καταλαβαίνουμε αμέσως ότι έχουμε χρησιμοποιήσει ένα προϊόν καλλυντικής ομορφιάς πιο πολύ από ότι θα έπρεπε, όταν το δέρμα μας αρχίσει να παρουσιάζει σμήγματα, όταν τα μαλλιά γίνουν βαριά και άτονα. Αυτό όμως πρέπει να ισχύει ή μπορούμε και να αποφύγουμε αυτές τις συνέπειες από την αρχή; Εμείς λέμε πως ναι! Ας δούμε ποια είναι τα προϊόντα αυτά για τα οποία ισχύει το «παν μέτρον άριστον» περισσότερο από αλλού! 

01. Απολέπιση: Η συχνότητα της εξαρτάται απόλυτα από τον τύπο της επιδερμίδας μας και από το ίδιο το προϊόν. Εάν χρησιμοποιήσει κανείς το λάθος peeling το δέρμα απαντά αμέσως με κοκκινίλες, ξηρότητα, ερεθισμούς. Τα ιδιαίτερα επεμβατικά peelings καλύτερο είναι μην πραγματοποιούνται πάνω από μία φορά την εβδομάδα, σε αντίθεση με την απολέπιση ενζύμων που είναι κατάλληλη ακόμη και για ευαίσθητα δέρμα και μπορεί να πραγματοποιηθεί και συχνότερα.

02. Σκληρυντικό για τα νύχια: Μπορεί να δυναμώνει τα νύχια, αλλά μόνο με συνετή χρήση, διότι περιέχει φορμαλδεΰδη, η οποία όταν χρησιμοποιηθεί εντατικά και μακροπρόθεσμα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

9d3fed9ba1e6adfb

03. Προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Σαμπουάν, μαλακτικές λοσιόν και μάσκα για εύθραυστα μαλλιά που σπάνε θέλουν προσοχή. Η υπερβολική χρήση επιβαρύνει την τρίχα και κάνει τα μαλλιά άτονα και θαμπά, ακόμη και λιπαρά. Οι ιδανικές δοσολογίες είναι:

  • Σαμπουάν: ποσότητα σε μέγεθος φουντουκιού/ καρυδιού ανάλογα με το μήκος των μαλλιών
  • Μαλακτικό: ποσότητα σε μέγεθος φουντουκιού
  • Μάσκα: ποσότητα σε μέγεθος καρυδιού

04. Foundation: Αν το παρακάνουμε μπορεί να φανεί σαν να φοράμε μάσκα, αλλά και να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με σπυράκια και άλλες ατέλειες. Πώς θα το κάνουμε σωστά: Κατά κανόνα μία ποσότητα ίση με ένα μπιζέλι είναι αρκετή. Ξεκινάμε με ελάχιστο προϊόν και αν δούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο, προσθέτουμε λίγο ακόμη. Tip: Για να μην χρειάζεται να σπαταλάμε πολύ προϊόν, ξεκινάμε πάντα από τη μέση του προσώπου και κινούμαστε προς τα έξω.

ο5. Προϊόντα λεύκανσης δοντιών: Οι κρέμες λεύκανσης περιέχουν στοιχεία που προκαλούν τριβή στα δόντια απομακρύνοντας κηλίδες και χρωματισμούς, αυτό ωστόσο τις κάνει αρκετά «επιθετικές». Ιδανικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνότερα από μία φορά την ημέρα και όχι για μεγάλη χρονική περίοδο.

beauty-products-shopping-online

06. Σπρέι για όγκο: Χαρίζουν κράτημα και όμορφο όγκο, ωστόσο περιέχουν συχνά αλκοόλη, συστατικό που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας με υπερβολική χρήση. SOS: Χρησιμοποιούμε τα σπρέι για όγκο μόνο στις ρίζες ή το αλλάζουμε με προϊόν χωρίς αλκοόλη.

07. Βουρτσάκι για το πρόσωπο: Όπως και στα peelings, οι μηχανικές βούρτσες καθαρισμού μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Ιδανικά τις χρησιμοποιούμε μία φορά την ημέρα (καλύτερα το βράδυ) και το πρωί χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό μία ήπια τονωτική λοσιόν.


Managing Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO