Σουτιέν: επιλέγουμε σωστά τον επιστήθιο φίλο μας

 

Η επιλογή του σωστού σουτιέν είναι ένα μείζον γυναικείο θέμα, το οποίο οι περισσότερες τείνουν να μην κατανοούν στο ακέραιο, «πέφτοντας θύματα» της εκάστοτε μόδας. Την επόμενη φορά λοιπόν, αντί να αγοράσουμε το πρώτο πράγμα που θα μας πουλήσουν, ας έχουμε κάποια tips κατά νου, ώστε να αγοράσουμε ένα σουτιέν που θα είναι ακριβώς κατάλληλο για εμάς και τις ανάγκες μας.

Οι πόνοι στον μαστό ή στη μέση, η δυσχέρεια στην αναπνοή αλλά και η δυσπεψία είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που μας στέλνει το σώμα μας, πως κάτι δεν πάει καλά με τον στηθόδεσμο που έχουμε επιλέξει και πρέπει να μας οδηγήσει στην άμεση αντικατάστασή του.

Το νούμερο του σουτιέν αποτελείται από ψηφία και γράμματα. Τα μεν ψηφία υποδηλώνουν το μέγεθος του θώρακα και έτσι προκύπτουν τα γνωστά νούμερα 70, 75, 80, 85 κ.τ.λ., τα δε γράμματα μας δείχνουν το μέγεθος του στήθους, γνωστό και ως cup, και υποδηλώνεται με τα γράμματα A, B, C, D, DD και ούτω καθεξής.

Καλό θα ήταν λοιπόν όσον αφορά τον θώρακα ειδικά, να πάρετε μια μεζούρα και να μετρήσετε τις ακριβείς σας διαστάσεις. Να θυμάστε πως το σουτιέν πρέπει να παρέχει σωστή και επαρκή στήριξη στο στήθος, χωρίς όμως να ασκεί μεγάλη πίεση που μας δυσκολεύει στην αναπνοή.

3a5bb6538e19f144bd95a1eb40dd7b73

Μερικές έξτρα συμβουλές:

  • Προτιμήστε απαλά, ελαφριά και φιλικά για το δέρμα υφάσματα, όπως είναι το βαμβάκι.
  • Να θυμάστε πως είναι καλό, να αλλάζετε τα σουτιέν σας, περίπου μια φορά τον χρόνο, οπότε επενδύστε σε ένα τουλάχιστον κομμάτι του κλασσικού μπεζ χωρίς κεντήματα και δαντέλες για να μπορείτε να το φοράτε με όλα σας τα ρούχα.
  • Μην κοιμάστε με το σουτιέν. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση και η ποιότητα του ύπνου σας θα είναι σαφώς καλύτερη, με την απουσία οποιουδήποτε «δεσμευτικού» ρούχου.
  • Οι spaghetti τιράντες, είναι πολύ χαριτωμένες και girly και τις λατρεύουμε, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά στην περίπτωση που έχετε πλούσιο στήθος, δεν είναι για εσάς. Πείτε όχι επίσης στις υπερβολικές ενισχύσεις, και αγαπήστε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι.

 

Από την Εύη Τσανάκα Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO