Τα 6 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα

 

Και δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους!

1. Δεν χάνουν χρόνο με την αυτολύπηση 

Αντί να εστιάζουν συνέχεια στα αρνητικά και σε ό,τι πήγε στραβά, ξέρουν πώς να είναι ευγνώμονες. Η αυτολύπηση είναι χαμένος χρόνος, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και καταστρέφει τις διαπροσωπικές σχέσεις.

2. Δεν φοβούνται τις αλλαγές

Αντίθετα τις καλωσορίζουν! Οι αλλαγές βέβαια μπορεί να δημιουργούν φόβους, αλλά όποιος τις μάχεται δεν προχωράει ποτέ παρακάτω. Όσο περισσότερο περιμένει κανείς, τόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξει οτιδήποτε.

3. Δεν προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες 

Να είσαι το αγαπημένο πρόσωπο όλων είναι αδύνατο και το μόνο που δημιουργεί είναι άγχος και περιττή κούραση. Και το χειρότερο, δείχνει ότι η γνώμη των άλλων είναι τόσο σημαντική για εμάς που ξεχνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν πειράζει, λοιπόν, και αν κάποιος θυμώσει ή δυσαρεστηθεί, μερικές φορές δεν μπορούμε να τους κρατάμε όλους απόλυτα ευχαριστημένους!

4. Δεν ζουν στο παρελθόν

Όποιος ανατρέχει συνέχεια στο παρελθόν κινδυνεύει να μην απολαμβάνει το παρόν. Το παρελθόν δεν αλλάζει ό,τι και να κάνουμε και το μόνο θετικό των κακών αναμνήσεων είναι ότι χαρίζουν μαθήματα για το μέλλον.

5. Δεν εγκαταλείπουν με την πρώτη αποτυχία 

Η ισχυρή προσωπικότητα σημαίνει ότι μετά από ένα στραβοπάτημα το άτομο σκέφτεται: Τώρα είναι που θα τα καταφέρω! Το συναίσθημα της ήττας δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί, απλώς πολλές φορές η επιτυχία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κερδηθεί.

6. Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι/μόνες τους 

Το είναι κανείς μόνος του έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είμαστε τότε πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί και ξεκούραστοι. Οι ισχυρές προσωπικότητες το γνωρίζουν και εκμεταλλεύονται αυτά τα διαστήματα, χωρίς να καταφεύγουν συνέχεια σε κάποια παρέα ή συντροφιά που ίσως δεν τους εκφράζει για να αποφύγουν τη μοναξιά.READ ALSO