Κοτόπουλο: το αγαπάμε αλλά υπάρχουν κίνδυνοι;

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία/μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε σωστά. Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

*Ένα κοτόπουλο είναι ακατάλληλο να το φάτε όταν:
-έχει άσχημη μυρωδιά
-το κρέας δεν είναι σφριγηλό και σκληρό
-τα εντόσθιά του είναι αλλοιωμένα
-είναι καλυμμένο με κολλώδη ουσία
-τα κόκαλα και το κρέας γύρω από αυτό έχουν πιο σκούρο χρώμα

*όταν το πιάνετε ωμό, καλύτερα να φοράτε γάντια ή να πλένετε πολύ καλά τα χέρια, τα σκεύη και τα μαχαίρια που χρησιμοποιήσατε.

*για να λεπτύνετε τις φέτες κοτόπουλου, χτυπήστε τις ανάμεσα σε φύλλα μεμβράνης. Έτσι δεν θα διαλυθούν….

*Συντήρηση
Διατηρείται 3 μέρες στο ψυγείο και ένα μήνα στην κατάψυξη. Όταν είναι στη συντήρηση καλύτερα να μην είναι τυλιγμένο, αλλά σε γυάλινο μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο. Μην το φυλάτε σε πλαστικό μπολ.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO