Spaghetti με μανιτάρια και μυρωδικά

Τη δοκίμασαπολύ πρόσφατα και θεωρώ ότι είναι απίστευτα εύκολη και γευστική… είναι λιγότερο «βαρειά» από ό,τι φαντάζεστε και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη γεύση των μανιταριών (για τους λάτρεις) αλλά και τις οσμές των μπαχαρικών…  Ιδανική για Κυριακή βράδυ σε συνδυασμό με την ταινία που θα σας προτείνουμε αργότερα!

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο ζυμαρικών (σπαγγέτι, λιγκουίνι…)
4 κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ή αλεύρι ολικής αλέσεως)
1 κουταλάκι του γλυκού βότανα Προβηγκίας
1½ φλιτζάνι γάλα
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
επιπλέον ¼ φλιτζάνι νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
¼ φλιτζανιού φρέσκου ​​μαϊντανού

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, βάλτε τα στην άκρη και ανακατέψτε τα με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Για τα μανιτάρια, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε μία σκελίδα σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
Όσο για τη Σάλτσα, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι για να λιώσει και πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέστε το αλεύρι και τα βότανα Προβηγκίας. Σοτάρετε για ένα λεπτό και προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά για να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώστε!

Τέλος, ανακατέψτε τη σάλτσα, τα ζυμαρικά, και τα μανιτάρια μαζί. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να μην είναι πολύ παχύρρευστη η σάλτσα.
Γαρνίρετε με το μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρισμα.

Πηγή



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO