«Ancient Gourmet», η αναγέννηση της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας

Γαστρονομία, η ποίηση των μαγείρων!

Το «Ancient Gourmet», είναι μια εμπειρία εστίασης, διαφορετική από ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, πέρα από τα συνηθισμένα και κρύβεται στον πρώτο όροφο του πολυχώρου “Chocolat Royal”στον πεζόδρομο του Θησείου .

Εκεί σας περιμένει μια διαφορετική αυθεντική γαστρονομική εμπειρία γεύσεων από τον Ελλαδικό χώρο, που περνάει μέσα από τους αιώνες, και την αρχαιότητα, φτάνοντας στο σήμερα, με ξεχασμένες συνταγές και αναφορές που βασίζονται στα υλικά που υπήρχαν ανά εποχή. Για την δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού μενού, πολύτιμη υποστήριξη προσέφεραν φυσικά η μελέτη σε αρχαία συγγράμματα και χειρόγραφα αλλά και διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί, chef, sommelier, marketers’ και γενικά άνθρωποι που κράτησαν από γενιά σε γενιά πολύτιμες συνταγές με τοπική κουλτούρα.

Προτεραιότητά του «Ancient Gourmet», είναι να γευτούμε χαμένες στο χρόνο συνταγές, με αγνά και απλά υγιεινά υλικά που αποτέλεσαν τους πρώτους προγόνους της Μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας, όπως το σιτάρι – το ελαιόλαδο – το κρασί. Χρονικά τοποθετούμαστε στην Αρχαία Ελλάδα από το 3000 π.Χ. φτάνοντας στον Αρχέστρατο 330π.Χ., μέχρι τον 1ο αιώνα π.Χ. περίπου με τα Λουκούλλεια γεύματα, μετά από τον Τιβέριο τον 1ο αιώνα μ.Χ. και τον Απίκιο το 400μ.Χ. αλλά και επιπλέον συνταγές από την μ.Χ. εποχή, που έφτασαν μέχρι την κουζίνα των γιαγιάδων μας περνώντας από διάφορες πολιτισμικές επιρροές. Τα πιάτα δεν περιλαμβάνουν πατάτες, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, μελιτζάνες, καρότα γιατί τα περισσότερα από αυτά εμφανίστηκαν μετά το 1400μΧ. Οι προτάσεις του Ancient Gourmet; Κρέας, ψάρι, θαλασσινά με λαχανικά, πουρέ λαχανικών ή οσπρίων! 

Οι Έλληνες δημιούργησαν τη φιλοσοφική βάση του «ευ ζην», την Επικούρεια φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία κύριος σκοπός της ζωής είναι η τέρψη, που όμως δεν υπονοούσε την καλοπέραση, όπως σήμερα, αλλά και το ενδιαφέρον για ποιοτική τροφή. Η αναζήτηση της γεύσης δείχνει να είναι αιώνια, και η καλύτερη έναρξη των απολαυστικών συζητήσεων που θα κάνετε εδώ είναι το οινόμελο που θα σας καλωσορίσει, ως το γλυκό πρώτο κρασί υποδοχής των συμποσίων, που φαίνεται να ήταν κρασί με μέλι και ανθόνερο.

Μοναδική είναι και η λίστα κρασιών του εστιατορίου, την οποία έχει επιμεληθεί ο sommelier Δημήτρης Σπυρόπουλος, με οίνους που υπήρχαν από την αρχαιότητα.  Το «Ancient Gourmet» μετατρέπει το γεύμα ή το δείπνο σε ένα γαστρονομικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων, παρουσιάζοντας νέες γεύσεις κάθε εποχή για την τέρψη του ουρανίσκου και κατά τον Επίκουρο… την «ηδονή της γαστρός» μας! 

Ώρες λειτουργίας κουζίνας: 13:00-23:00

ΔιεύθυνσηΑποστόλου Παύλου 27, 118 51 Αθήνα/ Θησείο

Με τηλεφωνικές κρατήσεις μόνο στο 210 3469077 & 6974777766)



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

READ ALSO