Η Ιωάννα Κουρμπέλα γεμίζει το κενό μεταξύ μόδας και τέχνης

 

Στην συλλογή VOID η δύναμη του κενού συναντά την fashion φιλοσοφία 

Η χειμερινή συλλογή 2016-2017 της Ελληνίδας σχεδιάστριας Ιωάννας Κουρμπέλα αποκάλυψε την δυναμική αλληλεπίδραση του ενδύματος και της τέχνης. Με επιρροή από το κίνημα Bauhaus, δομές, γεωμετρία και χρώμα συνδέθηκαν αρμονικά και αποτέλεσαν ένα καλλιτεχνικό έργο. Ο κόσμος της μόδας και της τέχνης έδωσε το παρόν στον εκθεσιακό χώρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου του 2016. Για πρώτη φορά, οι θεατές έζησαν από κοντά μια μοναδική εμπειρία στο fashion event του brand Ioanna Kourbela. Τρεις αλληλένδετες αίθουσες στις οποίες στρατηγικά είχαν τοποθετηθεί ειδικά κατασκευασμένα installations έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν την επίδειξη που είχε θεατρική προσέγγιση και ξεχωριστή αισθητική. Ρούχα σε νέες φόρμες και σιλουέτες που ακολουθούν τη γραμμή του σώματος χαρακτηρίζουν τη συλλογή που είναι επηρεασμένη από το αστικό τοπίο, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική. Λευκοί κύβοι, ήπιες γυαλάδες, αιχμές που προκύπτουν από ενώσεις ήταν τα βασικά στοιχεία της συλλογής. Ένα παιχνίδι αντιπαράθεσης μεταξύ φυσικών και τεχνικών υλικών.

Μετά το πέρας του εντυπωσιακού fashion event, οι καλεσμένοι με θέα την αναδρομική έκθεση ενδυμάτων της ελληνικής εταιρίας Ioanna Kourbela απόλαυσαν δύο υπέροχες γευστικές προτάσεις με Belvedere Vodka ειδικά εμπνευσμένες για τη βραδιά. Μια ιδιαίτερη εκδοχή της κλασικής συνταγής martini το “Belvedere Martini” κι ένα ξεχωριστό punch το “Ioanna Kourbela Void”. Πιστή σε ένα ακόμα ραντεβού της με τη μόδα η super premium βότκα Belvedere αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των ανθρώπων που βιώνουν ένα έντονο, δημιουργικό πνεύμα και ζουν ποιοτικά τη διαφορετικότητα, συνθέτοντας το προσωπικό τους στυλ.

Για το επιτυχημένο αποτέλεσμα του fashion show συνέβαλαν, creative direction Ioanna Kourbela, production coordination Plus More 360° Communication, lighting direction Σάκης Μπιρμπίλης, design installation Γιάννης Αρβανίτης, music composition Γκέλλυ Σταματοπούλου, movement direction Αφροδίτη-Μυρτώ Τριχίλη, styling Μάρθα Δημάκη και PR & communication Plus More 360° Communication. Το make up των μοντέλων επιμελήθηκε η εταιρία MAC Cosmetics, το hair styling τα κομμωτήρια Michalis Anousakis Hair.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here