Οινοθεραπεία: Το νέο beauty treatment που μας κίνησε την περιέργεια

Οι Αιγύπτιοι το αγαπούσαν, οι Γάλλοι το υιοθέτησαν δίνοντας του το όνομα Vinotherapie και τώρα είναι σειρά μας να το μάθουμε

Το μέσο της οινοθεραπείας, όπως θα έχετε μαντέψει ήδη είναι το σταφύλι. Εκεί μέσα κρύβονται πολλά θαυματουργά στοιχεία με καλλυντικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Εδώ τίποτα δεν πάει χαμένο μια που τόσο στο κατεξοχήν φρούτο του σταφυλιού, τα κουκούτσια αλλά και τη φλούδα μπορεί να βρει κανείς τα συστατικά που είναι απαραίτητα για τη νέα θεραπεία που μας έρχεται από την Γαλλία.

Για ποιο σκοπό χρησιμοποιείται; Πίσω από την οινοθεραπεία κρύβεται μία νέα τάση στον τομέα της ευεξίας, η οποία προλαμβάνει και καταπολεμά τα σημάδια του γήρατος και επαναφέρει την απαλότητα και την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας. Για τον σκοπό αυτό μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ειδικά μπάνια, μασάζ με έλαιο από κουκούτσι σταφυλιών, ειδικά peelings ή το ειδικά τύλιγμα με μάσκες από φλούδα σταφυλιών. Σας προκαλεί απορία; Κι όμως, οι φλούδες των σταφυλιών περιέχουν πολυφαινόλες που προστατεύουν αποτελεσματικά το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Αντίστοιχα το έλαιο από κουκούτσι σταφυλιών είναι ένα πραγματικό θαυματουργό μέσο για την ξηρή και άγρια επιδερμίδα, την οποία μεταμορφώνει στη στιγμή κάνοντας την απαλή και μεταξένια. Μέσα στο χρυσαφένιο αυτό έλαιο βρίσκονται σημαντικές δραστικές ουσίες που ενισχύουν την νεανική όψη της επιδερμίδας εκτός από τις πολυφαινόλες, όπως ρεσβερατρόλη και βινιφερίνη

Αν ανυπομονείτε να δοκιμάσετε την νέα θεραπεία, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να κλείσετε ραντεβού στην αισθητικό. Σας ετοιμάσαμε δύο θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε και μόνες σας στο σπίτι!

Peeling με κουκούτσια σταφυλιών: Αν η άγρια, ξηρή επιδερμίδα ανήκει στα προβλήματά σας δοκιμάστε αυτή την μέθοδο απολέπισης. Θρυμματίστε μία χούφτα κουκούτσια σταφυλιών που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Αναμείξτε στη συνέχεια με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου και μία κουταλιά της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, κάνοντας τις κλασικές, κυκλικές κινήσεις της απολέπισης. Ξεβγάλτε τέλος με κρύο νερό.

Μάσκα σταφυλιών: Η μάσκα αυτή “γιατρεύει” τους πόρους και δίνει φρέσκια όψη στην θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε μια χούφτα φρέσκα (βιολογικά κατά προτίμηση) σταφύλια. Πολτοποιήστε τα και προσθέστε σταδιακά λίγο μέλι, μέχρι το μείγμα να γίνει μία εύπλαστη μάσκα. Απλώστε με ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 – 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο με μία καθαρή πετσέτα… Voilá!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here