Ασπίδες προστασίας

Περιποίηση με προϊόντα VICHY

Νέες έρευνες ρίχνουν φως στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στην επιδερμίδα και την υγεία της η ζωή στην πόλη. Μπορούμε, όμως, να την θωρακίσουμε με anti-pollution προϊόντα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

Η παρατεταμένη έκθεση στους επιβλαβείς παράγοντες του αστικού περιβάλλοντος –ατμοσφαιρική ρύπανση, ακτίνες UVA/UVB, μεταβολές της θερμοκρασίας, καπνός τσιγάρου– αποδυναμώνει δραστικά και την υγεία της επιδερμίδας. Τοξίνες, ελεύθερες ρίζες και αιωρούμενα μικροσωματίδια που προέρχονται από σκόνη, καυσαέρια, αιθαλομίχλη προσκολλώνται επάνω της, φθείροντας την ποιότητά της.

Ορός Powerful Strength Line-Reducing Concentrate με υψηλή περιεκτικότητα σε ΒιταμίνηC, ο οποίος ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στα ορατά σημάδια της περιβαλλοντικής καταπόνησης, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, θαμπή όψη και η χαλάρωση, Kiehl’s.

Μερικές φορές, κάποια μικροσωματίδια είναι έως και είκοσι φορές μικρότερα σε μέγεθος από τους πόρους, με αποτέλεσμα να διεισδύουν στο δέρμα ευκολότερα και βαθύτερα. Ως εκ τούτου, εξασθενεί ο επιδερμικός προστατευτικός φραγμός, ο ακοίμητος φρουρός της επιδερμίδας, που την προστατεύει από τον… έξω κόσμο και τις συνεχείς επιθέσεις!

Ορός Advanced Genifique με ανανεωμένη σύνθεση που δρα στο μικροβίωμα. Χάρη στα επτά κλάσματα πρεβιοτικών και προβιοτικών προστατεύει, ρυθμίζει τη φλεγμονή και ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό, Lancôme.

Ο βασικός του ρόλος είναι να εμποδίζει τη διείσδυση αλλεργιογόνων και βακτηριδίων και να αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού. Όταν όμως η ισορροπία διαταράσσεται, τότε ο επιδερμικός προστατευτικός φραγμός αδυνατεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του. Η επιδερμίδα έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένη ευαισθησία, εξάρσεις ακμής, σημάδια αφυδάτωσης, ερεθισμού, θαμπής όψης, φραγμένων πόρων και εντέλει με πρόωρη γήρανση. 

Αντιοξειδωτικός ορός PureVitamin C 10 με 10% βιταμίνη Cπου αντιμετωπίζει βαθιές ρυτίδες, επαναφέρει τη λάμψη και τον ομοιόμορφο τόνο της ευαίσθητης επιδερμίδας, La Roche Posay.

“Στην πόλη, λόγω της διαρκούς καταπόνησης, η ικανότητα της επιδερμίδας να αυτο-προστατεύεται μειώνεται”, λέει η Δρ. Nancy Ilaya, Επιστημονική Διευθύντρια της Kiehl’s. “Από τη στιγμή που ξυπνάμε το πρωί μέχρι την ώρα που πέφτουμε για ύπνο το βράδυ, η επιδερμίδα δέχεται συνεχείς επιθέσεις. Παρατηρούμε σημαντική αύξηση των περιπτώσεων ευαίσθητης και αντιδραστικής επιδερμίδας, μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης σκούρων κηλίδων και υπερμελάγχρωσης, καθώς και λεπτών γραμμών και ρυτίδων, σε περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης του περιβάλλοντος.”

Ελαφρύς, μη λιπαρός ορός άμεσης απορρόφησης DetoxSerum Antioxidant+3 Complexγια αποτοξίνωση του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου,άνθρακα και αζώτου, GrownAlchemist (Attica).

Απόσπασμα από κείμενο της Πάτιας Ιορδανίδου που δημοσιεύεται στο BEAUTE Νοεμβρίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here