Γυναίκες, ψηλά το κεφάλι ΙΙ #diorstandswithwomen

Νέες, μοναδικές ιστορίες περί γυναικείας ενδυνάμωσης έχει να σου αφηγηθεί ο οίκος Dior. Κάθισε και άκουσε τις προσεκτικά. Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του που πλαισιώνεται από υπέροχες γυναίκες προσκαλεί μια νέα φουρνιά να μιλήσει για τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει. Αξιοσημείωτες, παραδειγματικές ιστορίες, απελευθερωτικές εξομολογήσεις, σημαντικά ενσταντανέ από τη ζωή αξιέπαινων γυναικών δίνουν τροφή για σκέψη. Η Natalie Portman, η Dilone, η Kim Yuna, η India Mahdavi, η Yara Shadidi, η Li BingBing…Η καθεμία από το πόστο της μεταφέρει με υπερηφάνεια και δύναμη τις εμπειρίες και τις πεποιθήσεις που την έχουν διαμορφώσει. Και όλες μαζί κρατούν ψηλά το ανάστημα τους #chinup επιδιώκοντας να αφήσουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο.

Charlize Theron

Στο πλευρό τους είναι πάντα η Charlize Theron, της οποίας το ίδρυμα CTAOP συνεχίζει να στηρίζει με σθένος ο Dior. Ο γαλλικός οίκος χρηματοδοτεί τις πανεπιστημιακές σπουδές των νέων ανθρώπων που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα υποτροφιών σε συνεργασία με το UCLA και αφορά στην Παγκόσμια Υγεία και την Εκπαίδευση.

Πάρε μια μικρή γεύση από τις ιστορίες τους

Natalie Portman, ηθοποιός, παραγωγός, ακτιβίστρια, συγγραφέας

«Σήμερα, οι γυναικείες φωνές ακούγονται περισσότερο από ποτέ». Η Natalie Portman μιλά με πάθος ως έμπειρη ακτιβίστρια. Είναι αφοσιωμένη στα δικαιώματα των ζώων, στα προβλήματα των γυναικών, στη μεταρρύθμιση των φυλακών. Μαζί με τον Dior, με τον οποίο έχει στενή σχέση πάνω από μια δεκαετία, είναι υποστηρίκτρια του «WE Charity», το οποίο παρέχει εργαλεία μάθησης και πόρους για την ενδυνάμωση δασκάλων και μαθητών παγκοσμίως. Εκφράζεται σθεναρά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλυγουντ μέσω του «Time’s Up». Ζητά τη μεταρρύθμιση στις φυλακές του Λος Άντζελες. Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης «ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών Angel City FC» του Λος Άντζελες. Πρόσφατα αναδείχθηκε από τη New York Times ως η συγγραφέας με το πιο ευπώλητο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Natalie Portman’s Fables», το οποίο επαναπροσεγγίζει τις κλασικές ιστορίες με χιούμορ. 

Yara Shadidi, ηθοποιός, φορέας αλλαγής, εκτελεστική παραγωγός

Εκτός από ηθοποιός και εκτελεστική παραγωγός είναι και μια εκρηκτική σταρ των σειρών του ABC, Black-ish, υποψήφια για βραβεία Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Η όμορφη Yara εντυπωσιάζει με την άποψή της για την κοινωνία και τις δεσμεύσεις της. «Η δημιουργία χώρου για αυτοέκφραση είναι ένα περίπλοκο πράγμα», λέει. Το 2017, το διάσημο περιοδικό Time την ανέδειξε ως έναν από τους πιο επιδραστικούς εφήβους της χρονιάς. Το οφείλει στον αγώνα της για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα τηλεοπτικά προγράμματα. Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ήταν μόλις 18 ετών όταν συμμετείχε στην έναρξη της πρωτοβουλίας ψηφοφορίας «Eighteen x 18». Τώρα ονομάζεται «WeVoteNext» και ενθαρρύνει τους νέους να αξιολογήσουν το νομικό και πολιτικό σύστημα στη χώρα τους.

Li BingBing, ηθοποιός

Ποια, πραγματικά, θες να είσαι»; Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κινέζα σταρ κοιτάζει κάθε γυναίκα στα μάτια και θέτει την ερώτηση. Και την ενθαρρύνει να ξεπεράσει τα όριά της κάνοντας το αδύνατο δυνατό. Εξάλλου, η ίδια το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από προσωπικές επιλογές. Η Li Bingbing αποφάσισε να συνεχίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρόλο που κάποιοι δεν τη θεωρούσαν ικανή! Τελικά τα κατάφερε και πέρασε στο πανεπιστήμιο των ονείρων της. Αποδέκτρια πολλών βραβείων έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο χάρη στους ρόλους της σε επιτυχημένα blockbuster, όπως το Transformers, το Resident Evil, το The Meg. H Li Bingbing έχει λάμψει και με την αδιάλειπτη δέσμευσή της για την προστασία του πλανήτη. Ίδρυσε τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση «L.O.V.E RESPONSIBLE LIFE» και είναι η πρώτη Κινέζα που πήρε τον τίτλο πρέσβειρας καλής θέλησης στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών.

Φωτογραφίες: Dior Beauty

Κείμενο Πάτια Ιορδανίδου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here