H Blue Heart της La Mer προστατεύει τους ωκεανούς

Ας πάρουμε τον ωκεανό στα σοβαρά, αυτό είναι το σύνθημα της γνωστής εταιρείας πολυτελών καλλυντικών. Πέρα από τα λόγια όμως, η La Mer προστατεύει έμπρακτα τους ωκεανούς. Η φετινή συλλεκτική συσκευασία La Mer Blue Heart είναι εδώ για να μας το θυμίσει.

La Mer σημαίνει…

La Mer στα γαλλικά σημαίνει η θάλασσα. Στην αγκαλιά της, στα παρθένα νερά της ακτής του Ειρηνικού μεγαλώνουν τα Giant Sea Kelps. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, αυτά τα φύκια είναι το βασικό συστατικό του Miracle Broth. Και τι θα πει Miracle Broth; Είναι το προϊόν ζύμωσης αυτών των γιγάντιων θαλάσσιων φυκιών μαζί με άλλα συστατικά. Αυτό το μαγικό “μαγείρεμα” βρίσκεται στην καρδία της φόρμουλας κάθε καλλυντικού La Mer. Η συνταγή κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό, η αποτελεσματικότητα όμως των εμβληματικών κρεμών έχει γίνει περιβόητη σε όλο τον κόσμο.

Αγαπώντας τους ωκεανούς

Τιμώντας το όνομά της, και ανταποδίδοντας όλα τα πλούσια δώρα που της έχουν χαρίσει οι ωκεανοί, η La Mer ξεκίνησε το 2017 το La Mer Blue Heart Oceans Fund. Αυτός ο οργανισμός είναι το μέσο με το οποίο η εταιρεία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει οργανισμούς που προωθούν την προστασία των ωκεανών με διάφορους τρόπους. Μέσα από την δράση του, η La Mer ανταποδίδει έστω και λίγο την απέραντη έμπνευση, την θεραπευτική ενέργεια και τα πολύτιμα συστατικά της θάλασσας.

Έμπρακτα

Μέσα από το La Mer Blue Heart Oceans Fund στηρίζεται η GreenWave. Μία οργάνωση που συνεργάζεται με γηγενείς ομάδες, ψαράδες και άλλες παράκτιες κοινότητες της Νότιας Αμερικής που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή. Σκοπός τους είναι να φυτέψουν ένα εκατομμύριο στρέμματα αναγεννητικών καλλιεργειών φυκιών μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ακόμα μία δράση του fund, αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων. Μέσα από την EarthEco International μπαίνει ο στόχος για την προστασία του 30% των ωκεανών μέχρι το 2030. Αυτό θα γίνει σε περιοχές κλειδιά όπως τα Galapagos, η Ανταρτική και οι ακτές της Καλιφόρνια και της Φλόριντα. Ακόμα μία πράσινη καμπάνια που ενισχύθηκε είναι το Future in the Bag. Ένα πρόγραμμα στην Αμερική, για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας σε τοπικές κοινότητες.

Μία μπλε υπενθύμιση

Μέσα από την συλλεκτική συσκευασία La Mer Blue Heart της εμβληματικής ενυδατικής κρέμας, γιορτάζεται κάθε χρόνο αυτή η υπόσχεση της εταιρείας για την διαφύλαξη των ωκεανών. Η φετινή συσκευασία έχει βαθύ μπλε καπάκι και εμπιμέ βάζο με πράσινους και γαλάζιους χρωματικούς κυματισμούς. Η έμπνευση ήρθε από το νυχτερινό θαλάσσιο τοπίο όπου οι καθρεφτισμοί του φωτός δημιουργούν όμορφες οφθαλμαπάτες. Εκτός από το συγκεκριμένο βαζάκι, η La Mer κρατά την υπόσχεση πως μέχρι το τέλος του 2025, πάνω από το 75% των συσκευασιών των προϊόντων της θα είναι ανακυκλωμένες, ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή επαναγεμιζόμενες.

Περιεχόμενο με ουσία

Εκτός από τις συσκευασίες, σήμερα πάνω από το 90% των συστατικών θαλάσσιας προέλευσης της La Mer, είναι από υπεύθυνες πηγές. Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει εννοείται και τα χρυσά-πράσινα φύκη, την καρδιά του Miracle Broth. Στη συλλεκτική La Mer Blue Heart, η εξαιρετικά πλούσια υφή που προσφέρει ενυδατική επούλωση παραμένει η ίδια με την κλασσική κρέμα. Ο μαγικός ζωμός, στην φόρμουλά της, δίνει την ζωτική ενέργεια των Sea Kelp στην επιδερμίδα σε μία άκρως αποτελεσματική βιοδιαθέσιμη μορφή. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να αναπλάθεται και να αναζωογονείται.

Το μαγικό ατύχημα

Πριν τελειώσουμε αυτό το μπλε-πράσινο θαλασσινό ταξίδι, ας πάμε πίσω στον χρόνο σε ένα πείραμα που απέτυχε. Αν δεν γνωρίζεις την ιστορία, πως ξεκίνησε η La Mer ήρθε η ώρα να το μάθεις! Όταν ο αστροφυσικός Dr. Max Huber σε ένα επιστημονικό ατύχημα έπαθε σοβαρά εγκαύματα, άρχισε να ψάχνει για τα συστατικά που θα βοηθούσαν το δέρμα του να επουλώσει. Έχοντας μεγάλη αγάπη στη θάλασσα, ευχήθηκε να ανακαλύψει τις θεραπευτικές της δυνάμεις. Δώδεκα χρόνια αργότερα και 6000 πειράματα μετά, γεννήθηκε η Crème de la Mer. Η επιδερμίδα του ονειροπόλου αστροφυσικού βελτιώθηκε ορατά κι εμείς απολαμβάνουμε αυτή την εξαίσια skincare γκάμα.

Φωτογραφίες, La Mer.

Κείμενο, Κάκια Καφφά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here