Η νέα Terracotta Light του οίκου Guerlain συνεχίζει τον μύθο

Η νούμερο ένα σε πωλήσεις τερακότα στην Ευρώπη αποκτά νέα σύνθεση με 96% φυσικά συστατικά. Το πολύχρωμο μωσαϊκό της Terracotta Light του Guerlain, δίνει την πιο φυσική ηλιοκαμμένη όψη για ακόμα ένα καλοκαίρι, κι εσύ μαθαίνεις πως να την χρησιμοποιείς καλύτερα και γιατί αξίζει να την δοκιμάσεις.

Η νονά των bronzing powders

Από το 1984 που πρωτολανσαρίστηκε, μέχρι σήμερα η Terracotta του Guerlain έχει γίνει το σύμβολο του καλοκαιρινού μακιγιάζ. Βαπτίζοντας «τερακότα» όλες τις bronzing powders που ακολούθησαν, έχει εμπνεύσει όλη την βιομηχανία ομορφιάς και έχει αποκτήσει φανατικό αγοραστικό κοινό όλων των ηλικιών. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα μία Terracotta πωλείται ανά τον κόσμο. Παρόλα αυτά η τέχνη της Terracotta έχει παραμείνει στα χέρια εξειδικευμένων τεχνητών στα εργαστήρια του Παριζιάνικου οίκου. Αυτό ίσως είναι και το μυστικό πίσω από τα πολυτελή προϊόντα μακιγιάζ που φέρουν την υπογραφή του από το 1828.

Mε πράσινη δέσμευση

Η φετινή ανανέωση της Terracotta έχει ξεκάθαρα να κάνει με την αλλαγή στην φόρμουλά της. Η στροφή στο πιο φυσικό και βιώσιμο καλλυντικό έχει γίνει ήδη από τον γαλλικό οίκο σε άλλα προϊόντα κι επεκτείνεται σε όλη της την γκάμα. Online, στην πλατφόρμα “Bee Respect” ο οίκος πλέον μοιράζεται με το κοινό όλο τον κύκλο παραγωγής των προϊόντων του. Ταυτόχρονα, οι δεσμεύσεις του για το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα καθώς και η  ιδιαίτερη αγάπη του στις μέλισσες, εκφράζεται μέσα από τα ειδικά του προγράμματα και τις συνεργασίες με ακτιβιστές για την προστασία αυτού του πολύτιμου εντόμου.

Η νέα φόρμουλα

Σε σχέση με την Terracotta, ο οίκος Guerlain κατάφερε να την μετατρέψει σε πιο φυσική από ποτέ. Το 96% αποτελείται από φυσικά συστατικά και είναι απαλλαγμένο από ταλκ. Ακόμα και το υπόλοιπο 4% επιλέχθηκε προσεκτικά, προκειμένου η φόρμουλα να συντηρείται σε άψογη κατάσταση και να έχει αυτή την απολαυστική υφή. Το συστατικό σταρ που χαρίζει τις ενυδατικές του ιδιότητες σε αυτή την πούδρα, είναι το μέλι από το Μαροκινό κάκτο Euphorbia. Πλούσιο σε θεραπευτικές ιδιότητες και σε πολύτιμα σάκχαρα, εγγυάται την πιο απολαυστική υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα.

Το μυστικό των αποχρώσεων

Οι νέα Terracotta Light έρχεται σε 6 αποχρώσεις. Αυτές χωρίζονται σε 3 ψυχρές χρωματικές αρμονίες (00, 02, 04) και τρεις ζεστές (01, 03, 05). Σε κάθε παλέτα 4 διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων σκορπίζονται στην μορφή μωσαϊκού για να αναμειχθούν με τον πιο φυσικό τρόπο κατά την εφαρμογή. Μία απόχρωση για μπρονζέ αποτέλεσμα, ένα highlighter για την απαραίτητη λάμψη, φυσικό ρουζ για το όμορφο αναψοκοκκίνισμα και μία απόχρωση στο χρώμα του δέρματος, συνθέτουν το τελειότερο bronzing κουαρτέτο. 

Η συμβουλή της makeup artist

Το τιπ της Violette, διευθύντριας δημιουργικού του οίκου, είναι να εφαρμόσεις την Terracotta στα σημεία του προσώπου που εξέχουν. Σκέψου που θα σε κοκκίνιζε ο ήλιος. Στα ζυγωματικά, τη μύτη και το μέτωπο είναι εκεί που σου προτείνει η Violette να χαϊδέψεις το πρόσωπό σου με το πινέλο της Terracotta. Έτσι θα πάρει χρώμα το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα θα του δώσεις μια πιο έντονη δομή. Η γκάμα έχει και άλλες τρεις Terracotta πούδρες. Την Original, την Matte και τη Nude που σύμφωνα με την Violette, πιθανόν να χρησιμοποιεί φανατικά η μητέρα σου.

Kabuki, το πινέλο κάνει τη διαφορά

Αποκορύφωμα της νέας συσκευασίας Terracotta Light αποτελεί το state of the art πινέλο kabuki που περιλαμβάνεται. Με λακαρισμένη ξύλινη λαβή από υπεύθυνη διαχείριση με FSC πιστοποίηση, δεν υποβιβάζει καθόλου την οικολογική προσέγγιση για την πολυτέλεια. Το μεταξένιο άγγιγμα αυτού του πινέλου έρχεται σε ένα ασύμμετρο «κόψιμο» προκειμένου να γίνεται η βέλτιστη εφαρμογή της πούδρας. Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι το travel-friendly μέγεθός του που θα σου επιτρέψει να μην το αποχωριστείς ποτέ.

Φωτογραφίες, Guerlain.

Κείμενο, Κάκια Καφφά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here