Η πράσινη εναλλακτική στο σαμπουάν σου

Mία μικρή αλλαγή στην ρουτίνα ομορφιάς σου, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Με αυτή την φιλοσοφία «χτίστηκε» το νέο οικολογικό brand weDo/Professional, που προσφέρει μία εναλλακτική «πράσινη» λύση στην επαγγελματική περιποίηση των μαλλιών, και μας διδάσκει την διαφορά που μπορεί να κάνει το σαμπουάν μας.

Οι αριθμοί μας μιλούν

2 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού μας περιβάλλουν, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια τόνοι ρέουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που όλοι μοιραζόμαστε. Στην weDo/Professional, το brand επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών με οικολογική συνείδηση και δέσμευση για θετική δράση, πιστεύουν ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;

Ξεκινώντας από την δική σου δράση. Μπορείς να επιλέξεις ένα σαμπουάν από οποιαδήποτε σειρά weDo/ σου ταιριάζει και να μην πετάξεις το μπουκάλι του. Όταν τελειώσει το προϊόν θα μπορείς να το ξαναγεμίσεις με τις ειδικές ανταλλακτικές συσκευασίες Refill Pouch. Γιατί, με αυτές χρησιμοποιείς 80 έως 92% λιγότερο πλαστικό. Επίσης τα pouches αυτά κατασκευάζονται με 25% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το σαμπουάν αλλιώς!

Αν θες να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, επίλεξε το σαμπουάν σε μορφή μπάρας. Πρόκειται για ένα προϊόν με μηδέν πλαστικό, που δεν αφήνει απορρίμματα (zero waste), χωρίς θειϊκά, σιλικόνες ή τεχνητές χρωστικές. Θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο με τον οποίο λούζεσαι. Όμως αξίζει την προσπάθεια! Είναι τέλειο και για ταξίδια, αφού πιάνει ελάχιστο χώρο στο νεσεσέρ κι εξυπηρετεί την καθαριότητα των μαλλιών αλλά και του σώματος! 

Τι κάνει η εταιρεία;

Η weDo/ συνεργάζεται με την Plastic Bank. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα προϊόν weDo/ που πωλείται, απομακρύνονται από το περιβάλλον 8 πλαστικά μπουκάλια. Η δράση αυτή συμβάλλει στον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχιας. Τα συλλεχθέντα πλαστικά μπορούν να ανταλλάσσονται από τους κατοίκους της περιοχής με χρήματα, φρέσκο ​​φαγητό, καθαρό νερό, υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, μαγειρικό λάδι ή ακόμη και σχολικά δίδακτρα για τα παιδιά τους. Κάπως έτσι, ζημιωμένες κοινότητες μπορούν να μετατρέψουν τη ρύπανση σε πλούτο. Μέχρι σήμερα αυτό γίνεται στην Ινδονησία, την Αϊτή, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία και την Αίγυπτο.

Αλλαγή στην παραγωγή

Δεν φτάνει μόνο η συνεργασία με την Plastic Bank. Χρειάζεται τα ίδια τα προϊόντα να ελαχιστοποιήσουν την χρήση πλαστικού και να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές προς μία zero waste λογική. Και αυτό κάνει η weDo/, δημιουργεί προϊόντα χωρίς θειικά, χρωστικές ή σιλικόνες, με υψηλά ποσοστά φυσικότητας που οι συσκευασίες τους χρησιμοποιούν μεγάλα ποσοστά ανακυκλωμένου πλαστικού ή καθόλου πλαστικό. Εκείνη σε καλεί σε μία πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς. Εσύ μένει να απαντήσεις.

Φωτογραφίες @wedo_act

Κείμενo: Κάκια Καφφά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here