Korres Γιαούρτι : Η αντηλιακή σειρά που προστατεύει τα θαλάσσια “δάση”

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι εκτός από να σου προσφέρει δροσερή ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο, το αντηλιακό σου θα είχε τη δυνατότητα να βελτιώσει το οικοσύστημα των ελληνικών θαλασσών; Λοιπόν τώρα είναι εφικτό! Με τη νέα αντηλιακή σειρά Korres Γιαούρτι.

Είκοσι χρόνια μετά το καινοτόμο λανσάρισμα του πρώτου ενυδατικού προϊόντος σώματος με βάση το ελληνικό γιαούρτι, η Korres επιστρέφει δυναμικά. Και το κάνει με μια ολοκληρωμένη αντηλιακή σειρά βασισμένη στη δροσιά του παραδοσιακού superfood. Ασφαλής και φιλική για το δέρμα αλλά και για το περιβάλλον, η σειρά περιλαμβάνει έξη καινοτόμα προϊόντα με δροσερές υφές που αφήνουν ένα διάφανο φίλτρο προστασίας στην επιδερμίδα. Απαλλαγμένα από μη-βιοδιασπώμενες σιλικόνες και από φίλτρα επιβλαβή για το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι ιδανικά για το ευαίσθητο δέρμα. Εκτός από να προσφέρουν προστασία από τη φωτογήρανση και από την αστική ρύπανση, τα νέα αντηλιακά Korres Γιαούρτι προωθούν την αειφορία. Και το κάνουν με έναν πολύ διαφορετικό και αποτελεσματικό τρόπο!

Προστατεύοντας τα “δάση των θαλασσών” μας

Με αφορμή τη πρεμιέρα της αντηλιακής σειράς Γιαούρτι, η Korres συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Ενός εξαιρετικά δραστήριου Ινστιτούτου που ιδρύθηκε πριν 23 χρόνια για την προστασία των “θαλάσσιων δασών”. Κοινός στόχος της συνεργασίας, η προώθηση του επαναφύτευσης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας στο Αιγαίο.

Εύθραυστα οικοσυστήματα με θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγείας και παραγωγικότητας των θαλασσών, τα “υδάτινα δάση” συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Και αξίζουν την στήριξή μας.

Η σημασία του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Το Recycle Lab, ο κρίκος που ολοκληρώνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών της KORRES, τώρα επεκτείνεται πέρα από τα στενά όρια της ανακύκλωσης. Και εκφράζει την επιθυμία του brand για τη καθημερινή βελτίωση του περιβαλλοντικού και του κοινωνικού αποτυπώματός μας. Η συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας. Στα δάση των θαλασσών μας. Το είδος Posidonia oceanica είναι ενδημικό, δηλαδή συναντάται μόνο στη Μεσόγειο. Τα ελληνικά νερά στηρίζουν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις λιβαδιών Ποσειδωνίας που επιβιώνουν έως σήμερα παγκοσμίως. Αυτό το «ανώτερο» φυτό έχει θεμελιώδη ρόλο για τη διατήρηση της υγείας και της παραγωγικότητας των θαλασσών μας και απoτελεί πολύτιμο σύμμαχό στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εντυπωσιακά στοιχεία για τους “πνεύμονες της Μεσογείου”

Τα θαλάσσια λιβάδια και τα άλλα αντίστοιχα παράκτια οικοσυστήματα απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα συγκριτικά με τα τροπικά δάση, συχνά αποκαλούμενο και ως «μπλε άνθρακα». Θεωρούνται οι «πνεύμονες της Μεσογείου».

Κάθε τετραγωνικό μέτρο ενός υγιούς λιβαδιού παράγει έως και 20 λίτρα οξυγόνου ημερησίως για τις θάλασσες και την ατμόσφαιρα. Περισσότερα από 300 είδη φυκών και 1.000 είδη θαλάσσιων ζώων βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά. Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος των θαλάσσιων λιβαδιών ως φυσικό φράγμα ενάντια στην ενέργεια των κυμάτων. Στην ουσία αποτρέπουν τη διάβρωση των ακτών και των παραλιών.

Παρότι αποτελούν προστατευόμενο οικοσύστημα προτεραιότητας, τα θαλάσσια “δάση” καταστρέφονται από ανθρωπογενείς παράγοντες. Ανάμεσά τους οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές, η άναρχη αγκυροβόληση σκαφών, η ανεξέλεκτη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών. Δεδομένου του ιδιαίτερα αργού ρυθμού ανάπτυξης τους στα βαθύτερα νερά, ένα λιβάδι Ποσειδωνίας μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 100 χρόνια για να ξανασχηματιστεί. Τουλάχιστον το 5% των θαλάσσιων λιβαδιών εξαφανίζεται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Οκτώ φορές υψηλότερος ρυθμός συγκριτικά με τα τροπικά δάση.

Οι υποβρύχιοι “κήποι” του Αρχιπελάγους

Μία από τις κύριες δράσεις του στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας. Σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος χαρτογραφεί την έκταση και την κατάσταση των θαλάσσιων λιβαδιών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια συμβάλλει στην ανάκαμψή τους μέσω της φύτευσης υποβρύχιων κήπων, χρησιμοποιώντας ως «μοσχεύματα» βιώσιμα τμήματα του φυτού που ξεβράζονται στα ρηχά νερά. Μία πολύπλοκη διαδικασία που συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη βελτίωση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, επισκεφθείτε το site archipelago.gr

Γιαούρτι: πηγή προστασίας, θρέψης και ενυδάτωσης

Έμπνευση για το πρώτο προϊόν KORRES με γιαούρτι – το εμβληματικό Yoghurt Cooling Gel – ήταν η Ελληνική παράδοση. Η εικόνα της γιαγιάς που με φροντίδα απλώνει ένα παχύ στρώμα γιαουρτιού στην ηλιοκαμμένη πλάτη των εγγονιών της. Χρειάστηκαν χρόνια έρευνας και πρωτοποριακών μεθόδων ανάπτυξης για να υλοποιηθούν φιλικές προς το περιβάλλον φόρμουλες αντηλιακών προϊόντων.

Υπερτροφή με ιστορία αιώνων, το γιαούρτι είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άμεσα μία αναζωογονητική αίσθηση φυσικής ενυδατικής δροσιάς, που θρέφει το δέρμα.

Εμπλουτισμένες με πανθενόλη, βιταμίνη Ε και φυτικά έλαια, οι νέες αντηλιακές συνθέσεις της Korres για το πρόσωπο και το σώμα, προσφέρουν ευρύ φάσμα προστασίας UVA-UVB. Παράλληλα χαρίζουν ενεργή ενυδάτωση με διάρκεια, ενώ ταυτόχρονα θρέφουν το δέρμα. Η αισθητή βελτίωση στα επίπεδα ενυδάτωσης, ελαστικότητας και υφής της επιδερμίδας και η εξαιρετική αίσθηση άνεσης, επιβεβαιώνονται από την πρώτη εφαρμογή. Χωρίς σιλικόνες, OMC και octocrylene, οι φόρμουλες φροντίζουν τόσο το δέρμα, όσο και το περιβάλλον. Το φρέσκο άρωμα και η απουσία λευκών υπολειμμάτων από την εφαρμογή, συμπληρώνουν τα πολλαπλά προτερήματα της σειράς.

Τρία στάδια αντηλιακής προστασίας με Korres Γιαούρτι

Η προστασία ξεκινά από το πρόσωπο: Αν και κατάλληλη για χρήση σε πρόσωπο σε σώμα, η Korres Γιαούρτι περιλαμβάνει εξειδικευμένες φόρμουλες αποκλειστικά για την επιδερμίδα του προσώπου. Τόσο η αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών χωρίς συνθετικό άρωμα όσο και η αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα είναι τεκμηριωμένες με antipollution-tested. Και αυτό τις καθιστά απαραίτητες και τις 365 ημέρες του χρόνου. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, σύνθεσή τους περιλαμβάνει, στοιχεία ζύμωσης φασκόμηλου, εκχύλισμα bisabolol και ginger root.

Αντηλιακά Σώματος: Το μη λιπαρό αντηλιακό γαλάκτωμα της σειράς, προσφέρει προστασία σε σώμα και πρόσωπο. Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, είναι ενισχυμένο με πανθενόλη και βιταμίνη Ε. Διατίθεται με δείκτες προστασίας SPF30 και SPF50 και κυκλοφορεί και σε spray.

Δροσιστική after sun περιποίηση: All time favorite από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του πριν 20 χρόνια, το Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο αξίζει μια θέση στη καλοκαιρινή σου καθημερινότητα. Η σύνθεση με βρώσιμο γιαούρτι αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Τα εκχυλίσματα Epilobium angustifolium και μάραθου, ηρεμούν το δέρμα μετά την έκθεση στο ήλιο. Και βοηθούν την επιδερμίδα να επανακτήσει υγιή, ενυδατωμένη όψη.


Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here