Κρυοθεραπεία: Αναζωογόνηση για πρόσωπο & σώμα

Στη κρυοθεραπεία το σώμα και το πρόσωπο εκτίθεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για ελάχιστα λεπτά. Ως θεραπεία έχει ευεργετικές επιδράσεις σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Βελτιώνει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, μειώνει το άγχος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν επιλέξεις τη κρυοθεραπεία για περιποίηση προσώπου, να ξέρεις ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου της επιδερμίδας σου. Επιπλέον, η κρυοθεραπεία ανανεώνει τα κύτταρα, συσφίγγει και φωτίζει το δέρμα.

Στο σώμα η κρυοθεραπεία εφαρμόζεται είτε τοπικά με cryo gel, ice roller μασαζ και παγοθεραπείες είτε σε όλο το σώμα με χρήση κρυοσάουνας. Η θεραπεία γίνεται μπαίνοντας σε εξαιρετικά κρύο θάλαμο για 2-3 λεπτά. Ο θάλαμος που φιλοξενείται κυρίως σε φυσικοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης και spa, εκπέμπει ατμούς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται από  -110°C  έως  -150°C .

Τα πέντε οφέλη της κρυοθεραπείας

Έχει τεκμηριωθεί ότι η ολόσωμη κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου, της φλεγμονής, την αποκατάσταση της ενέργειας, τη βελτίωση της υγείας και τη μείωση του στρες. Επιπλέον, η κρυοθεραπεία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και των λεμφών. Ανακουφίζει τυχόν φλεγμονές, παρέχοντας στο αίμα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την τόνωση της κυτταρικής επιδιόρθωσης σε όλο το σώμα.

Φυσική ενεργοποίηση κολλαγόνου

Οι τοπικές θεραπείες ομορφιάς με κρυοσυσκευές προσώπου σε spa, σε δερματολόγους και σε κέντρα ομορφιάς αυξάνουν τη ροή του αίματος και ενισχύουν τη φυσική ενεργοποίηση του κολλαγόνου. Παράλληλα βοηθούν την ελαχιστοποίηση των πόρων και τη μείωση φλεγμονών προσώπου όπως το έκζεμα και η ακμή. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται. Οι αποχρωματισμοί της επιδερμίδας μειώνονται. Επιπλέον, η ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω χαμηλών θερμοκρασιών, έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρει τους θύλακες των τριχών βοηθώντας στην υγιή τους ανάπτυξη.

Μπορείς όμως να απολαύσεις τα οφέλη της κρυοθεραπείας και στο σπίτι. Ξεκίνα διατηρώντας κρύες τις λοσιόν και τις κρέμες περιποίησης σε mini ψυγειάκι καλλυντικών. Και μην ξεχάσεις να βάλεις στο ψυγειάκι το face roller σου και τα αγαπημένα σου Gua sha. Θα λατρέψεις τη δροσερή αίσθηση που αφήνουν και θα διαπιστώσεις ότι όντως τα κρύα καλλυντικά είναι πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα. Αν είσαι μυημένη στα skincare gadgets, πάρε μια πρώτη γεύση ευεργετικής κρυοθεραπείας χρησιμοποιώντας για μόλις 2 λεπτά την ημέρα το UFO 2 της Foreo. Συνδυάζει θερμοθεραπεία, κρυοθεραπεία, Led light therapy και δονήσεις T-Sonic.

Πάνω στην ιδέα της κρυοθεραπείας έχει παρασκευαστεί η κρύο-ενισχυτική κρέμα Beaute du Regard Creme Cryo-Booster της Galenic. Μεταμορφώνει αμέσως το βλέμμα. Χάρη στο ειδικό έμβολο για μασάζ, μειώνει άμεσα τα σημάδια ηλικίας & κόπωσης. Διατήρησέ τη στο ψυγείο, για ενισχυμένα αποτελέσματα.

Ανακούφιση από μυϊκό πόνο & ρευματικές παθήσεις

Η κρύοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μυικο πόνο μειώοντας μια τυχον φλεγμονή, βελτιώνοντας την αντιοξειδωτική ισορροπία και αυξάνοντας τις β-ενδορφίνες. Συνεπώς μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση αθλητικών τραυματισμών. Γιατροί συνιστούν πολλά χρόνια τώρα την χρήση παγοκυστων σε τραυματισμούς, καθώς η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται μετά την αφαίρεση της παγοκυστης παράγοντας την επούλωση  του τραύματος και την ανακούφιση από των πόνο. Χρησιμοποιείται επίσης σε ρευματικές παθήσεις επειδή προκαλούν χρόνιο πόνο και φλεγμονή στις αρθρώσεις . Σε μελέτη που έγινε σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η κρυοθεραπεία ολόκληρου του σώματος έφερε σημαντικές βελτιώσεις στη μείωση του πόνου, τη φλεγμονή και την λειτουργικότητα τους.

Απώλεια βάρους

Η έκθεση σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν είναι αποδεδειγμένο πως μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις έως 800 θερμίδες! Σημείωσε ότι μια συνεδρία ολόκληρου σώματος που διαρκεί περίπου 3 λεπτά, ισοδυναμεί με 45 λεπτά τζοκινγκ.  Σε συνδυασμό με ένα υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής τα αποτελέσματα θα σε ικανοποιήσουν.

Θεραπεία άγχους και κατάθλιψης.

Σε μελέτη που έγινε σε ενήλικες που πάσχουν από κατάθλιψη, η κρυοθεραπεία ολόκληρου του σώματος έδειξε μείωση των συμπτωμάτων και των διακυμάνσεων της διάθεσης. Η θεραπεία αύξησε σε ικανοποιητικό βαθμό τη συνολική ποιότητας ζωής συνδυαστικά με τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Βελτίωση της ποιότητας ύπνου

Όταν κοιμάσαι το σώμα είναι σε ηρεμία και τα κύτταρα αναγεννιούνται και το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται. Η κρυοθεραπεία οξυγονώνει το αίμα και απελευθερώνει ενδορφίνες, γεγονός που βοηθάει στη χαλάρωση του εγκεφάλου και του σώματος, προωθώντας έτσι ένα καλύτερο ύπνο.

Κείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα .

@maria_chouda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here