La Roche Posay: DermLive, φλέγοντα δερματολογικά ζητήματα και λύσεις

Πριν από λίγες μέρες, η La Roche Posay διοργάνωσε το DermLive. Με την παρουσία δερματολόγων και ειδικών από όλο τον κόσμο, στο μόλις ανακαινισμένο Thermal Spa της εταιρείας στην Γαλλία, παρουσιάστηκαν τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται επιστημονικά. Κύριο ζήτημα των ημερών: η επίδραση όλων των δερματολογικών προβλημάτων στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Τα νούμερα που παρουσιάστηκαν είναι συγκλονιστικά. Το ίδιο και οι «δερματολογικές» μαρτυρίες του Dermlive αλλά και οι καινοτομίες που φέρουν την λύση στα διάφορα προβλήματα. 

Γωνία από το Thermal Spa της La Roche Posay

Ένας ανώτερος σκοπός

Όντας η Νο1 μάρκα που συστήνεται από δερματολόγους, η La Roche Posay έχει στα χέρια της πολλά στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος: το δέρμα. 1 στους 2 ανθρώπους ανά τον κόσμο έχουν τουλάχιστον μία ουλή στο δέρμα τους. Ενώ, 165 εκατομμύρια παιδιά πάσχουν από έκζεμα. Πολλά ακόμα στοιχεία περί ακμής και παρενεργειών στο δέρμα από τις χημειοθεραπείες, έχει συλλέξει η εταιρεία προκειμένου να βοηθήσει τους πάσχοντες. Στόχος της πλέον αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που δίνουν άμεσες λύσεις στα συμπτώματα δερματικών παθήσεων. Ταυτόχρονα, με δράσεις όπως το Dermlive βοηθάει να γίνουν γνωστά όλα τα παραπάνω. Η πλατφόρμα για να ειπωθούν μαρτυρίες ανθρώπων σχετικά με το δέρμα τους έχει δημιουργηθεί.

Έκζεμα και το πρώτο ιατροτεχνολογικό προϊόν

Ενήλικες καθώς και παιδιά πάσχουν από έκζεμα και ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συμπτώματά του. Στο Dermlive, μία από τις μαρτυρίες αφορούσε έναν άντρα παντρεμένο. Όλη του η ζωή είχε αλλάξει από την φαγούρα που του προκαλούσε σε όλο του το σώμα αυτή η πάθηση. Έλλειψη ύπνου, έλλειψη αποδοτικότητας στην δουλειά και δυσκολίες που επηρέαζαν όλη του την οικογένεια. Η La Roche Posay, με κλειδί το μικροβίωμα, σχεδίασε το Lipikar Eczema Med Cream. Με το Endobioma, ένα νέο συστατικό που καταπολεμά μόνο τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το έκζεμα, αφήνει τα υπόλοιπα σε υγιή ισορροπία. Έτσι, δρα κατά της φλεγμονής, του κνησμού και της ερυθρότητας με ταχύτητα και ακρίβεια για άμεση ανακούφιση.

Η Katie Piper στο Dermlive

Ουλές, σημάδια και καρκίνος

Άλλη μία σοκαριστική μαρτυρία του Dermlive ήρθε από το στόμα της Katie Piper. Η Katie υπήρξε θύμα επίθεσης με οξύ, γεγονός που την άφησε με παραμορφωμένο πρόσωπο και δέρμα. Χρόνια σε θεραπείες και επεμβάσεις για την αποκατάστασή της, ανακάλυψε όλη την γκάμα της La Roche Posay, για την οποία μάλιστα είναι πλέον πρέσβειρα. Η σκυτάλη των δερματολογικών μαρτυριών πέρασε σε μία κοπέλα που έχει επιζήσει από καρκίνο. Με αφορμή την δική της ιστορία, μάθαμε ότι το 80% των καρκινοπαθών υποφέρουν από δερματολογικές παρενέργειες που μπορεί να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την επαφή του δέρματος με τα ρούχα ή ακόμα και το νερό με το σαπούνι. Τo Lipikar BaumeAP+M για το ντους αλλά και το ενυδατικό σώματος, αποτέλεσε για εκείνη την σωτηρία κατά τη διάρκεια των θεραπειών της αλλά και μετέπειτα. Αυτά τα προϊόντα σέβονται και ενισχύουν το μικροβίωμα και παρέχουν ανακούφιση στο ξηρό ή ατοπικό δέρμα.

Αντηλιακή καινοτομία

Η πιο πρόσφατη καινοτομία της La Roche Posay είναι τα δύο νέα της αντηλιακά με τίτλο Anthelios UVMune 400. Ένα αόρατο fluid και μία κρέμα, για το πρόσωπο μπορούν για πρώτη φορά να προστατέψουν από όλο το φάσμα των UVA ακτίνων. Τι σημαίνει αυτό; Η UVA ακτινοβολία, που είναι υπεύθυνη για την φωτογήρανση, την υπερμελάχρωση και για καρκίνους του δέρματος, κυμαίνεται από τα 310 έως τα 400nm. Μέχρι σήμερα τα αντηλιακά φίλτρα κάλυπταν μέχρι τα 380nm. Με το νέο φίλτρο Mexoryl 400, έγινε εφικτή η προστασία από όλο το φάσμα των UVA που μάλιστα στα 380-400nm γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες. 

Φωτογραφίες: La Roche Posay.

Κείμενο: Κάκια Καφφά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here