5 χρήσεις του pigment που ίσως να μην γνωρίζατε

 

Summer Beauty Must 

Τα pigments μετράνε χρόνια πολλά και λατρεμένα. Είτε γιατί κάποια στιγμή δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στα λόγια της πωλήτριας που σας έπεισε τελικώς να το αγοράσετε, είτε σας το έκαναν δώρο και ποτέ δεν το χρησιμοποιήσατε, βρέθηκε στον πάτο του νεσεσέρ σας, το οποίο όσο και να καθαρίζετε και να ταχτοποιείτε δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε. Και ας μην ξέρετε τι να το κάνετε.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μοιραστούμε μαζί σας όλες εκείνες τις χρήσεις ενός pigment που όχι μόνο θα το ανεβάσει επίπεδα στο boudoir σας, αλλά θα το κατατάξει και στο top 5 των καλοκαιρινών σας αγαπημένων.

Η πιο συνήθης χρήση του είναι φυσικά στα μάτια. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως ελάχιστη ποσότητα από το συγκεκριμένο προϊόν είναι επαρκής για να μας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είτε προσθέσετε λίγο πάνω από την σκιά σας, είτε το τοποθετήσετε μόνο του στο κινητό βλέφαρο θα προσθέσει μια glam νότα. Ενδείκνυται για να μετατρέψετε ένα πρωινό μακιγιάζ σε βραδινό.

 

72cf8e7e1f56beb626d1ef4c8769d601

 

Επόμενη στάση, φυσικά τα ζυγωματικά μας. Γιατί αν δεν μπορεί το pigment να αποδειχθεί το απόλυτο highlight τότε ποιο μπορεί; Τοποθετήστε στα ζυγωματικά σας λίγη ποσότητα και σε συνδυασμό με το contouring έχετε εύκολα και γρήγορα ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να τινάξετε από το πινέλο την περίσσια ποσότητα για να μην καταλήξετε με βαρύ και υπερβολικό μακιγιάζ.

Έχοντας ως δεδομένη την χρήση του ως highlight, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τονίσετε τους ώμους σας όταν το φόρεμα ή το μπλουζάκι σας, τους αφήνουν ακάλυπτους, ή τα οστά στη κλείδα ή στο λαιμό. Σε κάθε περίπτωση επιλέξτε να τονίσετε μόνο ένα σημείο για ένα κομψό αποτέλεσμα.

Το blending με διάφορες υφές κραγιόν είναι μια πολύ δυνατή φετινή τάση. Και επειδή όπως λέει και το μότο μας, το μακιγιάζ είναι παιχνίδι, διαλέξτε τα δικά σας προϊόντα για να δημιουργήσετε την πολύ προσωπική σας απόχρωση κραγιόν. Ματ με gloss ή σατινέ με λίγο pigment μπορούν να σας αποκαλύψουν μυθικούς συνδυασμούς.

Οι χρήσεις του όμως δεν περιορίζονται μόνο στο μακιγιάζ μας αλλά προεκτείνονται λίγο πιο χαμηλά, στα άκρα μας. Μετά τις στρώσεις του μανό σας, και ενόσω είναι ακόμα υγρό, τολμήστε να «τινάξετε» λίγους κόκκους σε μερικά από τα νύχια. Τελειοποιήστε την εικόνα τους με το γυαλιστικό – το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here