Ευαίσθητα μάτια και μακιγιάζ: 7 χρήσιμα tips

 

Τέρμα στον ερεθισμό

Εάν αποτελεί και για εσάς πρόβλημα η ευαισθησία των ματιών και την θυμόσαστε κάθε φορά που φοράτε μάσκαρα, σκιές και eyeliner ή κάθε φορά που για κάποιο λόγο τα προϊόντα καταλήγουν στα μάτια σας, αυτές οι μικρές συμβουλές είναι SOS!

1. Αξιόπιστα προϊόντα: Οι περισσότερες γυναίκες χαίρονται να δοκιμάζουν τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, δυστυχώς όμως αν έχει κανείς ευαισθησία σε αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι και περισσότερο προσεκτικός γιατί οι αλλεργικές αντιδράσεις παραμονεύουν σε άγνωστα συστατικά. Προτιμήστε μάρκες που δεν χρησιμοποιούν αρωματικές ουσίες αλλά ήπια συστατικά, όπως τα ειδικά προϊόντα της La Roche Posay.

2. Καθαρά σύνεργα μακιγιάζ: Οτιδήποτε πλησιάζει τα μάτια, όπως σφουγγαράκια και πινέλα πρέπει να απαλλαγμένα από βακτήρια, γι’ αυτό καλός είναι ο καθαρισμός τους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

brushes_2new

3. Σταγόνες την κατάλληλη στιγμή: Η καλύτερη χρονική στιγμή για να χρησιμοποιήσει κανείς τις σταγόνες είναι 30 πριν από την μάσκαρα και τις σκιές ματιών. Εάν αυτό γίνει ακριβώς πριν το μακιγιάζ μπορεί ο συνδυασμός να ερεθίσει τα μάτια.

4. Μένουμε μακριά από το εσωτερικό βλέφαρο: Ναι, τα γατίσια cat eyes με το μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των βλεφάρων είναι πράγματι πολύ γοητευτικά αλλά τα κατακόκκινα μάτια λίγα λεπτά αργότερα καθόλου! Το σημείο αυτό του ματιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θέλει ιδιαίτερη προσεκτική μεταχείριση. Σου αρέσει αυτό το μακιγιάζ; Προτίμησε να τραβήξεις μια πιο πυκνή γραμμή με μαύρο μολύβι ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδιο.

5. Στροφή προς τις κρεμώδεις σκιές: Οι σκιές και τα πούδρινα προϊόντα είναι ό,τι χειρότερο για τα ευαίσθητα μάτια. Ο λόγος είναι ότι τα μικρά σωματίδια του προϊόντος πετάνε και μπαίνουν αμέσως στο μάτια προκαλώντας δάκρυα και κνησμό. Αντίθετα οι κρεμώδεις σκιές μένουν εκεί που πρέπει, ειδικά αν πριν τις βάλετε απλώσετε ένα primer σκιών.

6. Λέμε όχι στην μάσκαρα με βουρτσάκι από τεχνητές ίνες: Μπορεί να προσφέρουν εντυπωσιακό όγκο,ωστόσο χαρίζουν και πρόσθετο ερεθισμό όταν μπαίνουν κατά λάθος στο μάτι. Το tip μας: προτιμήστε τις κλασικές μάσκαρα που είναι ειδικά κατασκευασμένες για ευαίσθητα μάτια και προσφέρονται σε αφθονία στα φαρμακεία.

7. Προσεκτικό ντεμακιγιάζ: Το ντεμακιγιάζ εδώ είναι απαραίτητο κάθε βράδυ. Προτιμήστε ήπια προϊόντα, όπως την αντίστοιχη σειρά προϊόντων για ευαίσθητα μάτια της Avène.

woman-washing-her-face

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here