Τα σκούρα χείλη κατακτούν και την άνοιξη

 

Ένα σκοτεινό μακιγιάζ με φωτεινή διάθεση δίνει το έναυσμα για styling άνευ ορίων  

Αν κρίνουμε από το look των μοντέλων που περπάτησαν στην πασαρέλα της Rodarte κατά την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες οι τάσεις της ομορφιάς που θα επικρατήσουν την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17 έχουν ήδη αποφασιστεί και η ετυμηγορία είναι μία: Τα έντονα σκούρα χείλη ήρθαν για να μείνουν.

Τα είδαμε και σε αυτή τη χειμερινή σεζόν να πρωτοστατούν στα περισσότερα γυναικεία χείλη και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον vamp αέρα που χαρίζουν σε μία εμφάνιση. Ωστόσο ο φετινός χειμώνας δεν ανέδειξε μόνο τα σκούρα κραγιόν, αλλά το πραγματικά μαύρο κραγιόν – όχι απλώς ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ από μόνο του αλλά και ένα ξεκάθαρο beauty statement.

Όσο και να αρέσουν όμως σε κάποιον οι πειραματισμοί, το συγκεκριμένο χρώμα δεν αποτελεί μια εύκολη επιλογή. Τα μαύρα χείλη είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με σκοτεινές gothic αναφορές, μαύρα ρούχα και emo διάθεση, ένα look που αν κανείς δεν προσέξει μπορεί άνετα να τον μεταμορφώσει στην Μορτίσια Άνταμς. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος για τέτοια άγχη, μια που όπως κάθε make-up trend, έτσι και αυτό έχει κάποιους απλούς κανόνες τους οποίους αν ακολουθήσει κανείς θα μπορέσει να δημιουργήσει τα εντυπωσιακά looks της πασαρέλας… χωρίς απώλειες!

  1. Η πρώτη βασική αρχή είναι ότι το υπόλοιπο πρόσωπο πρέπει να είναι σχεδόν αόρατο. Γενναιόδωρες ποσότητες μάσκαρα και καλοσχηματισμένα φρύδια αρκούν για να συμπληρώσουν την εμφάνισή σας.
  2. Το στιλ ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, ωστόσο είναι καλύτερα να το αποφύγετε σε περίπτωση που τα χείλη σας είναι μικρά. Τα σκούρα χρώματα στα κραγιόν, και ειδικότερα το μαύρο, έχουν την τάση να συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο τις επιφάνειες στο μάτι.
  3. Όταν αγοράσετε τα σκούρα σας κραγιόν φροντίστε να διαλέξετε οπωσδήποτε ένα χρώμα matte. Ο λόγος είναι απλός: γυαλιστερό σημαίνει glossy, και τα glossy κραγιόν ξεφεύγουν συχνά από το περίγραμμα των χειλιών, πράγμα που σε αυτή την περίπτωση θα φαινόταν αμέσως.
  4. Διαλέξτε το πιο σκούρο μολύβι χειλιών που έχετε ή ακόμα και κάποιο μολύβι ματιών (το μακιγιάζ δεν έχει όρια και σας δίνει άπειρα περιθώρια να ξεδιπλώσετε την φαντασία σας). Δώστε το σχήμα που θέλετε στα χείλη σας και “γεμίστε” το χρώμα εσωτερικά όπου χρειάζεται. Έτσι το κραγιόν θα διατηρηθεί για περισσότερη ώρα.

Rodarte-RF16-0901

 

Από την Εύη Τσανάκα 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here