Η συνταγή για τα μαλλιά της Ραπουνζέλ γίνεται δική σας

 

Μαλλιά δυνατά και μακριά, που μεγαλώνουν γρήγορα χωρίς να σπάνε μπορούν να είναι και τα δικά σας 

Όνειρο θερινής νυκτός, είναι τις περισσότερες φορές η πρώτη αντίδραση. Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο, ακόμη και αν ανήκετε σε όσες δοκίμασαν την τάση του pixie cut και τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε το άχαρο μεσοδιάστημα μέχρι να αποκτήσετε ένα πολυπόθητο bob.

Αυτό που ενδεχομένως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι τα μαλλιά είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστός του σώματός μας. Η τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο κατά 1 εκατοστό το μήνα. Αν φυσικά τα μαλλιά είναι άτονα και αδύναμα τότε ο μέσος όρος αυτός δεν ισχύει. Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα; Φυσικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιλαμβάνει μαγικά φίλτρα ή λοσιόν που κάνουν τα μαλλιά μας να μακριά μέσα σε μία νύχτα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες πρακτικές, όπως η υγιεινή διατροφή, η αυξημένη κατανάλωση νερού, η ελαχιστοποίηση του άγχους και του καπνίσματος, αλλά ακόμα και η άσκηση που μπορούν να τονώσουν το τριχωτό της κεφαλής και να βελτιώσουν τη συνολική σωστή του ανάπτυξη.

Παν μέτρον άριστον 

Είναι σημαντικό να λούζεστε με προϊόντα που ενυδατώνουν την τρίχα και επαναφέρουν τη χαμένη της ελαστικότητα. Δύο φορές την εβδομάδα θεωρούνται αρκετές ώστε να καθαρίζει το κεφάλι από τις ακαθαρσίες της ατμόσφαιρας, τον ιδρώτα και τα προϊόντα styling χωρίς να χάνει τα απαραίτητα φυσικά του έλαια.

 

24b1ccb4-de1c-4d57-990c-b2e6fe724b11

 

Ελαχιστοποίηση της θερμότητας 

Είσαστε και εσείς ερωτευμένες με την πρέσα ισιώματος; Αν ναι, τότε καλό είναι να θυμόσαστε ότι η θερμότητα, σε εκτεταμένη χρήση, είναι κάτι που κυριολεκτικά καταστρέφει τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν κατά της θερμότητας όπως το CHI-Iron-Guard που θα σας χαρίσει την απαραίτητη ασπίδα προστασίας και θα προετοιμάσει τη τρίχα προς ελαχιστοποίηση της φθοράς. Επίσης, όπως είναι γνωστό, τα λέπια της τρίχας ανοίγουν με τη θερμότητα. Όσο είναι ακόμα ζεστά,, εφαρμόστε ένα προϊόν με σιλικόνη όπως το Chi silk infusion. Έτσι όταν κρυώσουν, τα λέπια κλείνουν και σφραγίζουν μέσα τους όλη την ενυδάτωση.

Πρωτεΐνη, δώρο για τον οργανισμό 

Ο οργανισμός μας, λειτουργεί αλυσιδωτά. Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη σιδήρου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών και σπάσιμο της τρίχας. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, αποτελούν μια ισορροπημένη διατροφή που θα ενισχύσει τον οργανισμό σας εκ των έσω. Και δυνατός οργανισμός, σημαίνει και δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

 

Από την Εύη Τσανάκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here