Κοντά μαλλιά: οι διάσημες προτείνουν, οι κομμωτές συμβουλεύουν

Η κόμμωση-έκπληξη της Miranda Kerr μας εμπνέει

Αυτές τις ημέρες η Miranda Kerr αποφάσισε να ταξιδέψει στην μακρινή Ιαπωνία για την Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο για να παρευρεθεί ως επίσημη προσκεκλημένη στο Launch-Event της νέας σειράς από τσάντες της Samantha Thavasa. Το μοντέλο επιφύλασσε όμως σε όλους μία έκπληξη όταν εμφανίστηκε με την νέα της κόμμωση. Παρελθόν είναι τα μακριά καστανά μαλλιά της Αυστραλής, στην θέση τους βρίσκεται τώρα ένα κοντό και κομψότατο Bob διανθισμένο με μελί ανταύγειες με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και σίγουρα δεν είναι η μόνη που έκανε τελευταία αυτή την επιλογή.

  • Amber Valletta

Το σκέφτεστε; Γιατί όχι;  Το Χόλιγουντ έχει δείξει εδώ και καιρό την τόλμη του σε θέματα ψαλιδιού, με πολλές σταρ να απαρνιούνται έστω και για λίγο τις διάσημες χαίτες τους, αλλά πως μπορείτε να είσαστε σίγουρη ότι είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς;

Ποια κόμμωση ταιριάζει στο πρόσωπό μου; Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο οι τούφες δεξιά και αριστερά του προσώπου πρέπει να είναι λεπτές και μακριές, αυτό επιμηκύνει το σχήμα, όπως επίσης οι μακριές η ασύμμετρες αφέλειες. Αντίθετα για τα λεπτά πρόσωπα η κόμμωση πρέπει να είναι “στρογγυλή” και να κυκλώνει το κεφάλι.

Έχει σημασία αν έχω λεπτή ή χοντρή τρίχα; Τα λεπτά μαλλιά είναι καλό να είναι κοντοκουρεμένα στον αυχένα και με έντονες μύτες και φιλαρίσματα, ενώ τα μαλλιά με χοντρή τρίχα μπορούν να αντέξουν τα πάντα από εντυπωσιακές αφέλειες μέχρι και διαφορετικά μήκη εμπρός και πίσω.

Πρέπει να χρησιμοποιώ ειδικά προϊόντα; Γενικά οι κομμωτές μας προτείνουν να αποφεύγουμε το κρεπάρισμα ή τα υπερβολικά ρόλεϊ σε μία κοντή κόμμωση. Λίγο κερί για λάμψη και τα κλασικά προϊόντα που χρησιμοποιείται για όγκο είναι κατάλληλα αν θέλετε ένα ρετρό κυματιστό look, διαφορετικά μπορείτε φέτος να δοκιμάσετε και το wet look με ένα αντίστοιχο gel, αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο επίκαιρα looks.

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω κομμωτήριο; Ανάλογα από τη κόμμωση, για παράδειγμα ένα pixie cut θέλει ανανέωση κάθε τέσσερις εβδομάδες, το κλασικό Bob δεν χρειάζεται ψαλίδι νωρίτερα από έξι εβδομάδες ή και περισσότερο, αρκεί να φροντίζετε λίγο την φράντζα του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here