Ρυζόνερο για δυνατά και υγιή μαλλιά: τόσο απλό;

Στο μικρό χωριό Χουανγκλουό στη Νότια Κίνα ζουν οι γυναίκες με τα πιο λαμπερά και μακριά μαλλιά στον κόσμο. Το μυστικό τους: το απλό και ταπεινό ρυζόνερο!

Τα μαλλιά των γυναικών που ζουν στο μικροσκοπικό αυτό σημείο του πλανήτη φτάνουν πολλές φορές και τα δύο μέτρα, και βέβαια αποτελούν το σημείο για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται σε όλο τον κόσμο. Και όμως το μυστικό τους δεν είναι το απόσταγμα κάποιου εξωτικού φυτού που βρίσκει κανείς μόνο στην περιοχή και πουθενά αλλού, αλλά το ρυζόνερο που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι σπίτι μας! Είναι μάλιστα τόσο απλό και τα αποτελέσματά του, όπως λένε, τόσο θεαματικά, που σίγουρα αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουμε.

Πώς θα το φτιάξουμε: 

Για να φτιάξουμε το ρυζόνερο, βράζουμε μια μερίδα ρύζι σε μπόλικο νερό. Όταν το ρύζι βράσει, μεταφέρουμε το νερό που περισσεύει από τον βρασμό σε ένα δοχείο και το αφήνουμε κλειστό για 1-2 ημέρες. Αυτό το διάστημα που θα περάσει θα του δώσει μια ελαφριά ξινή γεύση και θα αναπτύξει μέσα του πολύτιμα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία που δυναμώνουν την τρίχα και δίνουν λάμψη στα μαλλιά.

Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε: 

Μετά το λούσιμο αντί για μία θεραπεία ή την κλασική μαλακτική λοσιόν κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με το ρυζόνερο στα μαλλιά. Αφήστε να δράσει για 2 έως 3 λεπτά και ξεπλύνετε με κανονικό νερό. Χάρη σε αυτό το κόλπο τα μαλλιά δεν γίνονται μόνο όμορφα, αλλά μακραίνουν και πιο γρήγορα. Δεν ακούγεται εντυπωσιακό;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here