Τι είναι το Co-Wash και γιατί υπόσχεται τέλεια μαλλιά;

 

Δοκιμάζουμε μια νέα ιδέα που κάποτε μπορεί να μην σκεφτόμασταν καν 

Θα κάναμε πολλά για να αποκτήσουμε υγιή, λαμπερά μαλλιά. Βέβαια όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα διεθνή μέσα η ιδέα του No Poo, δηλαδή No Shampoo, No Conditioner, κάναμε λίγο πίσω τρομαγμένες. Μπορεί οι ειδικοί να υπόσχονταν ότι έκανε καλό στην επιδερμίδα του κεφαλιού και μετά από λίγες εβδομάδες τα μαλλιά μας θα έδειχναν πιο γεμάτα, απαλά και δυνατά, δεν το τολμήσαμε ομολογουμένως.

Η καινούρια ιδέα όμως ακούγεται πιο εφικτή και λέγεται Co-Washing, ενώ φέρει ήδη την εγγύηση σταρ όπως της Dree Hemingway και της Gwyneth Paltrow που δοκιμάζει πάντα κάθετι νέο και δηλώνει την γνώμη της δημόσια χωρίς περιστροφές. Η ετυμηγορία ήταν θετική οπότε είπαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς λειτουργεί το CO-WASHING

Co-Washing σημαίνει ουσιαστικά Conditioner-Washing. Αυτό που κάνουμε είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας μόνο με Conditioner, και αφήνουμε το σαμπουάν για λίγο στην άκρη. Η ασυνήθιστη μέθοδος αγαπήθηκε πρώτα από όλα από γυναίκες με άγρια μαλλιά και σκληρές μπούκλες με τάση προς την έντονη ξηρότητα. Με το Co-Washing τα μαλλιά ταλαιπωρούνται λιγότερο από τα χημικά συστατικά, μια που το Conditioner έχει πιο απαλές καθαριστικές ουσίες και χαρίζει περισσότερη ενυδάτωση και φροντίδα. Τα σαμπουάν αντίθετα περιέχουν πιο “επιθετικά” στοιχεία που κάνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα σκληρά και άχαρα. Λογικό δεν φαίνεται;

Για ποιους τύπους μαλλιών ενδείκνυται η νέα μέθοδος και πώς γίνεται;

Ουσιαστικά για όλους! Ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν ευαίσθητο δέρμα κεφαλής και πολύ ξηρά μαλλιά που σπάνε εύκολα και κάνουν ψαλίδα. Η θεραπεία του Co-Wash αν θέλετε να την δοκιμάσετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθείτε για τα καλά όλα τα σαμπουάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το κάνετε στην άκρη μία έως δύο φορές την εβδομάδα, επομένως δεν χρειάζεται να φοβόσαστε μία μόνιμη λιπαρότητα. Τα αποτελέσματα θα φανούν αμέσως μετά από τις δύο πρώτες εβδομάδες και μπορείτε να χρησιμοποιείτε την μέθοδο σαν θεραπεία όποτε βλέπετε ότι τα μαλλιά σας το χρειάζονται!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here