Τι τύπος μαλλιών είσαστε;

 

Ώρα να το ανακαλύψουμε!

Όποτε πέφτει στα χέρια μας ένα άρθρο για τα μαλλιά, διαβάζουμε πάντα φράσεις όπως «αναλόγως τον δικό σας τύπου». Πως μπορούμε να ξέρουμε όμως που ακριβώς ανήκουμε εμείς; Το να καθορίσουμε τον ακριβή τύπο των μαλλιών μας δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία όσο νομίζετε, μιας και πέραν των βασικών κατηγοριών όπως είναι τα κανονικά, τα λιπαρά και τα ξηρά, υπάρχουν και διάφορες υποκατηγορίες. Η τρίχα των μαλλιών μπορεί να είναι λεπτή, μέτρια ή χοντρή και η υφή της μπορεί να είναι ίσια η σγουρή. Αυτομάτως, όλα αυτά δημιουργούν πολλαπλούς συνδυασμούς μαλλιών που χρίζουν της δικής τους προσωπικής περιποίησης.

Αγγίξτε τα μαλλιά σας, χαϊδέψτε τα και νιώστε τα γα να καταλάβετε εάν είναι απαλά, ξηρά ή βαριά. Στην περίπτωση που τα νιώθετε ξηρά δείτε εάν έχετε πιτυρίδα. Έχετε και ψαλίδα; Εάν ναι, τότε τα μαλλιά σας είναι ξηρά, εάν όχι, τα μαλλιά σας είναι λιπαρά. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ξηρά μαλλιά στα οποία απουσιάζει η πιτυρίδα θεωρούνται κανονικά.

34ebd5695ae5120612c9cee5e2e0de7b

Η υφή της τρίχας καθορίζει τα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε. Αν τα μαλλιά σας, για παράδειγμα, είναι πολύ ατίθασα, είναι πολύ δύσκολο να δείξουν λεία. Το υπερβολικό λούσιμο, η θερμότητα και ο τρόπος χτενίσματος αλλοιώνουν την επιδερμίδα των τριχών, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες στο χτένισμα. Οι λεπτές τρίχες, έχουν μικρή διάμετρο ενώ οι χοντρές πολύ μεγαλύτερη.

Ίσια ή σγουρά

Ενώ οι περισσότερες από εμάς κατατάσσουμε τα μαλλιάς μας ανάλογα με την υφή τους, μια άλλη μέθοδος είναι να τα κατατάξουμε ως ίσια, κυματιστά ή σγουρά. Αυτό θα μας διευκολύνει πολύ στο να διαπιστώσουμε τις επιλογές χτενισμάτων που έχουμε στην διάθεσή μας, ανάλογα με την κατηγορία που βρισκόμαστε.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here