Το Dry Haircut και 4 καλοί λόγοι για να το δοκιμάσουμε

 

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο κομμωτής είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας και όχι άδικα. Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της θηλυκής ομορφιάς, αλλά και ένα από τα σημεία που μαρτυρούν την ακαταμάχητη γοητεία μιας γυναίκας. Κανείς, όμως, δεν είπε «no water, no haircut», γιατί λοιπόν να συνεχίσουμε να υπακούμε σε αυτούς τους old-fashioned κανόνες; Λόγος δεν υπάρχει κανείς όταν η νέα αγαπημένη πρακτική των κομμωτών ακούει στο όνομα «dry haircut», δηλαδή κούρεμα σε στεγνά μαλλιά. Όπως θα δείτε στη συνέχεια, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μάλλον μιλούν από μόνα τους.

1. Είναι ιδανικό για να τιθασεύσουν ογκώδη μαλλιά. Ακριβώς επειδή τα μαλλιά δεν είναι υγρά και flat, ο κομμωτής μπορεί να δει τις ακριβείς σας ανάγκες σε πραγματικό χρόνο. Που υπάρχει περίσσιος όγκος, που χρειάζεται τα προστεθεί, που μπορεί να «φτιάξει» λίγο παραπάνω. Το αποτέλεσμα που θα δείτε φεύγοντας από το κομμωτήριο είναι κι αυτό που θα βλέπετε καθημερινά στον καθρέφτη του σπιτιού σας. Περιττό να πούμε ότι έρχεται επιτέλους το τέλος της δυσάρεστης αναμονής μέχρι το στέγνωμα για να δούμε το τελικό look!

2. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για τα σγουρά μαλλιά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, μπορεί να κάνει θαύματα και για τις πολυπόθητες μπούκλες σας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η καθεμία έχει τη δική της ζωή, σχήμα και μήκος, γι’ αυτό και χρειάζεται ξεχωριστή αντιμετώπιση, κάτι ουσιαστικά ανέφικτο, όταν τα μαλλιά είναι επίπεδα λόγω του βάρους του νερού.

3. Φθείρεται λιγότερο η τρίχα με αποτέλεσμα να διατηρείται περισσότερο το κούρεμα. Ακριβώς επειδή η τρίχα είναι ελαστική, όταν κόβουμε τα μαλλιά υγρά, τα τελειώματα τρίβονται περισσότερο με αποτέλεσμα τη φθορά τους. Όταν, όμως, κόβονται στεγνά με τα ανάλογα ψαλίδια, αποφεύγονται οι διχασμοί στις άκρες. Έτσι, η τρίχα είναι πιο υγιής και το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή αργεί να έρθει.

4. Έχετε καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο. Όλες γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρες είναι πολλές φορές οι επισκέψεις στα κομμωτήρια, όχι μόνο λόγω κόσμου αλλά και λόγω στεγνώματος. Με το «στεγνό κούρεμα» παραβλέπεται η τελευταία διαδικασία και με το που ολοκληρώσει ο κομμωτής τα μαγικά του, μπορείτε κατευθείαν να αποχωρήσετε και να συνεχίσετε τη μέρα σας. Συμπέρασμα: Όπως όλα δείχνουν, έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση «dream come true».

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here