Βαφή μαλλιών στο σπίτι από το Α ως το Ω

 

Οι γυναίκες συνηθίζουμε να παίζουμε με τις κομμώσεις και τα χρώματα των μαλλιών μας, μιας και θεωρείται η πιο συνηθισμένη αλλαγή που θα φέρει μαζί της και έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης. Όλες έχουμε τουλάχιστον μία ιστορία τρόμου να διηγηθούμε για κάποια αλλαγή που τελικώς δεν πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε και το αποτέλεσμα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή που το ξύρισμα του κεφαλιού έμοιαζε τότε να είναι η μόνη λύση.

Πώς θα αποφύγουμε τα λάθη: 

Αυτό το οποίο έχετε αρχικά να σκεφτείτε, είναι αν επιθυμείτε ένα μόνιμο ή ημι-μόνιμο αποτέλεσμα, από εκείνα που φεύγουν μετά τα δέκα λουσίματα. Σε περίπτωση όμως που η αλλαγή που θέλετε να κάνετε δεν προκύπτει από ψυχολογικούς παράγοντες, τότε ναι, ψηφίζουμε μόνιμη βαφή. Όπως και να έχει, οι μεγάλες αλλαγές στην απόχρωση των μαλλιών μας, δεν είναι παιχνιδάκι, γι’αυτό καλό είναι να επιλέξετε κάποια από τις αποχρώσεις που είναι πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο safe και εσείς σίγουρα πιο ευχαριστημένες.

Επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε τη μέθοδο εφαρμογής. Οποιαδήποτε και να διαλέξουμε ανάμεσα στο απλικατέρ και στο πινέλο, δεν έχει καμία διαφορά ως προς το αποτέλεσμα. Είναι καθαρά δική σας επιλογή ποιο θα προτιμήσετε και με ποιο νιώθετε πιο εξοικειωμένες.

Βαθιά ενυδάτωση

Το κλειδί για ένα καλό αποτέλεσμα είναι η σωστή, επαρκής και βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών. Αν η βάση είναι σωστή, τότε και το αποτέλεσμα θα είναι σωστό. Μην σκεφτείτε καν την την εφαρμογή του χρώματος χωρίς προηγουμένως να έχετε χρησιμοποιήσει μάσκα και μαλακτικό μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα, η χρωστική ουσία δεν θα «κολλήσει» καλά στη τρίχα σας και θα καταλήξετε με διχρωμίες. Έτσι, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το χρωματισμό, περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με μια βαθιά θεραπεία ενυδάτωσης. Έτσι η τρίχα θα είναι προετοιμασμένη να υποδεχτεί την ταλαιπωρία που συνοδεύει η αμμωνία που περιέχεται στις βαφές και δεν θα καταλήξετε με ξηρές άκρες. Επιπλέον, αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών την ημέρα της εφαρμογής. Τα αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο σε άλουστα μαλλιά, γιατί τα φυσικά έλαια θα βοηθήσουν το χρώμα να απορροφηθεί καλύτερα και ευκολότερα. Μην ανησυχείτε για τυχόν προϊόντα styling που έχουν απομείνει στα μαλλιά σας – δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία της βαφής.

Στη συνέχεια: 

Χτενίστε τα μαλλιά σας και με μια χτένα μοιράστε τα σε τεταρτημόρια: Κάνετε ένα μέρος κάτω από τη μέση του κεφαλιού και ένα άλλο από αυτί σε αυτί. Στερεώστε με κλάμερ και ξεκινήστε τη διαδικασία. Εφαρμόστε το χρώμα σε ένα τμήμα κάθε φορά. Έτσι η επιχείρηση βαφή-στο-σπίτι φαντάζει ευκολότερη και με καλύτερο αποτέλεσμα. Εφαρμόστε το χρώμα από τις ρίζες προς τις άκρες και τη στιγμή που θα τελειώσετε και με το τελευταίο σκέλος,  βάλτε μπροστά το χρονόμετρο, τηρώντας αυστηρά τα χρονικά πλαίσια που ορίζουν οι οδηγίες χρήσεις.

Καλή επιτυχία!

 

Από την Εύη Τσανάκα 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here