Απέκτησε και η Ελλάδα πάθος με την υγιεινή διατροφή;

Ευεξία στο πιάτο 

Η υγιεινή διατροφή έχει μπει για τα καλά στον τρόπο ζωής μας και οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα με 9 στους 10 Έλληνες να δηλώνουν πως μελετούν πολύ τις νέες διατροφικές τάσεις και πως η προετοιμασία ενός υγιεινού σπιτικού γεύματος έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας.

Το πρωινό ως βασικότερο γεύμα όλης της ημέρας έχει επανέλθει δυναμικά, με αρκετούς να δηλώνουν πως στην περίπτωση που δεν προλάβουν να το φάνε στο σπίτι τους, το καταναλώνουν ακόμα και όταν φτάσουν στην εργασία τους. Και όταν λέμε υγιεινή διατροφή δεν εννοούμε απαραίτητα κάποια μπάρα δημητριακών ή energy drinks αλλά ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί με υγιεινά και αγνά υλικά στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Αυτή η νέα συνήθεια που ελπίζουμε να μην ξεπεραστεί έτσι εύκολα, έχει εξαπλωθεί σε όλα τα πιθανά επίπεδα. Τουλάχιστον οι μισοί καταναλωτές ισχυρίζονται πως πλέον προσέχουν πολύ περισσότερο και την τιμή αλλά και την ποιότητα των τροφίμων που βάζουν στο καλάθι τους, καθώς επίσης και τις ημερομηνίες λήξης αυτών, προτιμώντας τα προϊόντα εκείνα που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και υπολείπονται σε συντηρητικά.

 

 

Απομυθοποιούμε την εξίσωση που θέλει την υγιεινή διατροφή να σημαίνει μια συνεχή στέρηση. Μια σωστή διατροφή μπορεί να υποστηριχτεί σωστά χάρη στην τεράστια ποικιλία που διαθέτει η χώρα μας σε φρούτα και λαχανικά. Το ελαιόλαδο μας είναι δώρο Θεού, με τεράστιες χώρες όπως η Ρωσία να προμηθεύονται λάδι από την Ελλάδα. Η μεσογειακή διατροφή σε σωστές αναλογίες και ποσότητες λαδιού πέρα από ευεργετική είναι και πάρα πολύ υγιεινή από μόνη της.

Οι Έλληνες δείχνουν να επιλέγουν πιο υγιεινές τροφές ακόμα και όταν γευματίζουν έξω με τα ψητά λαχανικά να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμούμενων συνοδευτικών για ένα φιλέτο από κοτόπουλο ή χοιρινό.

Αυτά και αν είναι ενθαρρυντικά νέα όσον αφορά τις διατροφικές μας νέες συνήθειες ως λαός. Μην μπερδεύουμε την δίαιτα με την διατροφή για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τολμήστε να αλλάξετε λίγο τον τρόπο ζωής σας και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα σας και τον οργανισμό σας.

Healthy Tips: 

Καταναλώστε αρκετές ποσότητες νερού καθημερινά, και προσπαθήστε να τηρήσετε την λογική των μικρών και συχνών γευμάτων ακόμα και τις στιγμές εκείνες που δεν νιώθετε πως πεινάτε. Ο μεταβολισμός ενεργοποιείται με αυτόν τον τρόπο και η απώλεια κιλών γίνεται ευκολότερη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here