Αρώματα μαλλιών, μια beauty πρόταση που άργησε αλλά έγινε συνήθεια

Ρομαντική σε βαθμό μυθιστορηματικό, απλή, αισθαντική και ευρηματική μαζί, η τάση urban legend που έγινε μαζικό φαινόμενο αξίζει την προσοχή μας. 

Όταν μεγάλα brands όπως η Chanel, ο Dior και η Guerlain μπαίνουν στον χορό των αρωματισμένων σπρέι μαλλιών ξέρεις ότι έχεις πετύχει ένα jackpot. Τα αρώματα αυτά, ειδικά σχεδιασμένα για να ψεκάζονται με σπρέι στα μαλλιά είναι ελαφριά, περιέχουν λιγότερη αλκοόλη – επομένως δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ξηρότητας όπως τα κανονικά αρώματα – και έχουν την υπέροχη συμπληρωματική ιδιότητα να προστατεύουν τα μαλλιά από τα στοιχεία της Φύσης και τις αρνητικές επιρροές του περιβάλλοντος.

Γιατί όμως να προτιμήσετε ένα τέτοιο hair mist και όχι το κλασικό σας άρωμα στα μαλλιά, όπως έκαναν οι παλιές και μυστηριώδεις vamp; Τα eau de parfums έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη προκειμένου το άρωμά τους να διαρκεί περισσότερο — έως και 20%. Ακόμη όμως και αν επιλέξετε ένα άρωμα με χαμηλότερα ποσοστά  (10% ή λιγότερο), δεν θα πρέπει να πλησιάσετε πολύ τα μαλλιά γιατί τα μαλλιά σας θα μουσκέψουν από το υγρό και το άρωμα θα γίνει μάλλον δυσάρεστο παρά ευχάριστο. Οι ηθοποιοί του παλιού Χόλιγουντ για παράδειγμα ψέκαζαν μία-δύο φορές τον αέρα και περνούσαν μετά από μέσα για να “καθίσει” το άρωμα επάνω τους πιο φυσικά. Αν σας αρέσει όλη αυτή η ιεροτελεστία, ωστόσο, μπορείτε να την διατηρήσετε και με τα hair mists, τα οποία επιπλέον έχουν εμπλουτιστεί τους τελευταίους μήνες με εξαιρετικά θρεπτικά και ευεργετικές ουσίες για τα μαλλιά, κάτι που πλέον τα καθιστά κάτι ανάμεσα σε σπρέι περιποίησης, μάσκα και άρωμα, 3 σε 1!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here