Κorres Recycle Lab: Vintage style σαπουνοθήκες από ανακυκλωμένα υλικά

To Korres Recycle Lab σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα ενός ολοκληρωμένου κύκλου: Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Πρόκειται για ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια του brand να ανταποδώσει τη γενναιοδωρία της φύσης και να την επιστρέψει πίσω στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Μια δράση που ξεκινά από τα βιομηχανικά απόβλητα που μετατρέπονται σε βιολογικό λίπασμα έως τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών που μεταμορφώνονται σε όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα. Το πλαστικό, το χαρτί, το γυαλί παίρνουν νέα μορφή. Φέτος από όλα τα υλικά που συγκεντρώνονται δημιουργούνται vintage σαπουνοθήκες.

“Συλλέγουμε τις άδειες συσκευασίες μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιούμε με τη συμμετοχή 1,000 φαρμακοποιών. Στη μονάδα ανακύκλωσης, τις διαλέγουμε, ταξινομούμε, καθαρίζουμε, συμπυκνώνουμε. Τις μετατρέπουμε σε πρώτη ύλη για νέες προϊοντικές συσκευασίες ή γίνονται καθημερινά αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί από το KORRES Design Lab και επιστρέφουν στους καταναλωτές ως επιβράβευση.

Σωληνάρια, καπάκια, μπουκάλια, βάζα επιστρέφουν στη ζωή και ένας νέος όμορφος κύκλος ξεκινά. Στον Πλήρη Κύκλο της Kοrres είμαστε υπεύθυνοι για κάθε βήμα της διαδικασίας: Από το σπόρο και το βότανο, την εκχύλιση, την έρευνα, τη φόρμουλα και το προϊόν, έως την επαναχρησιμοποίηση των άδειων συσκευασιών” αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία με την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου.

Tρίτος χρόνος λειτουργίας του Korres Recycle Lab

Για τρίτη χρονιά τo Korres Recycle Lab συνεχίζει την “πράσινη” δράση του. Με την πολύτιμη συμβολή και υποστήριξη όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια, η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι τώρα: 2 τόνους άδειες πλαστικές συσκευασίες και περισσότερο από 1,5 τόνο άδειων χάρτινων συσκευασιών. Ταυτόχρονα συνέλεξε πάνω από 700 κιλά άδειες γυάλινες συσκευασίες. Από αυτά τα υλικά η Korres δημιούργησε 31.672όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα.

Έτσι θα συμμετάσχεις ενεργά στη δράση

Αν ακόμη δεν έχεις μπει στη διαδικασία, ήρθε η στιγμή φέτος να μάθεις πως λειτουργεί το Korres Recycle Lab. Μάζεψε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών και τοποθέτησέ τες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης Korres Recycle Lab. Θα τους βρεις στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ιδανικά φρόντισε να έχεις καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες και να έχεις ισιώσει τα χάρτινα κουτιά. Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες Korres αντιστοιχεί ένα δώρο έκπληξη-επιβράβευση για την συμβολή και την προσπάθειά σου να φροντίσεις το περιβάλλον γύρω σου. Άλλαξε συνήθειες μέσα από απλές κινήσεις!


Φωτογραφίες Korres.

Eπιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here