Μάσκες: πλέον τις φοράμε το πρωί και τις αφήνουμε όλη μέρα

Με άλλα λόγια: Brilliant Idea! 

H ώρα που φοράμε την μάσκα ομορφιάς είναι κλασικά μία ώρα ηρεμίας που αφιερώνουμε μόνο στον εαυτό μας. Σχεδιασμένες για να εφαρμόζονται το βράδυ, να μένουν στο δέρμα για 10-15 λεπτά και να τροφοδοτούν το δέρμα μας με τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχουμε μάθει να ακολουθούμε αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βέβαια πολλές φορές αυτό ήταν λίγο άβολο λόγω της κούρασης που συσσωρεύεται μέσα στην ημέρα, γι’ αυτό συνήθως ακολουθούσαμε αυτό το beauty routine τα Σαββατοκύριακα.

Βέβαια αυτό δεν σήμαινε ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι λιγότερες μέσα στην εβδομάδα, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει και οι εταιρείες καλλυντικών δεν άργησαν να βρουν τη λύση. Οι μάσκες προσώπου που έκαναν λοιπόν πρόσφατα την εμφάνισή τους δεν χρειάζονται ξέβγαλμα, μπορούμε να τις αφήσουμε επάνω στο δέρμα σαν κρέμα από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα οφέλη που προσφέρουν είναι εντυπωσιακά. Ισχυρότερες από τις κρέμες ενυδάτωσης και πιο εύκολες στην εφαρμογή από τις μάσκες που πετρώνουν στο πρόσωπο, οι νέες μάσκες εστιάζουν περισσότερο στην προετοιμασία παρά στην αποκατάσταση του δέρματος.

Ποια είναι η διαφορά: Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με νερό για να απομακρύνουμε τη μάσκα η απορρόφηση των συστατικών της από το δέρμα σταματάει. Αντίθετα οι λεγόμενες leave-on μάσκες παρατείνουν το χρόνο που έχει στη διάθεσή της η επιδερμίδα για να απορροφήσει τα ευεργετικά στοιχεία. Οι μάσκες αυτές, επίσης, “συνεργάζονται” καλά και με άλλα προϊόντα έτσι ώστε να μην μας περιορίζουν στην χρήση των άλλων προϊόντων καθημερινής περιποίησης. Αντίθετα, δημιουργούν την ιδανική βάση για τις κρέμες μας, την αντηλιακή προσώπου, το μακιγιάζ μας. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, είναι ότι εξακολουθούν να είναι μάσκες και όχι κρέμες, επομένως προκειμένου να δράσουν σωστά δεν πρέπει να εφαρμόζονται περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here