Multimasking, μια ακόμη απίθανη ιδέα ομορφιάς από την Κορέα

 

Όταν σας ρωτάνε πόσες μάσκες ομορφιάς χωράνε σε ένα beauty treatment εσείς απαντάτε “Μα μία φυσικά!”;

Καιρός να αναθεωρήσετε! 

Συνηθισμένο το αστείο στην βιομηχανία της ομορφιάς: όσο πιο πολλοί διαδίδουν μία φήμη, τόσο πιο γρήγορα ο μύθος θα γίνει πραγματικότητα. Στην περίπτωση όμως της τάσης του multimasking, το trend έχει ένα σημαντικό σύμμαχο που δεν είναι άλλος από την προέλευσή του, την Κορέα, χώρα – εγγύηση όπως κάθε χώρα της Ανατολής σε θέματα ομορφιάς και περιποίησης. Την γνώση αυτή που πηγάζει από μία παράδοση αιώνων φαίνεται να ανακαλύπτει και η Δύση που στρέφεται πια όλο και πιο συχνά προς τα εκεί για να αντλήσει σοφία και λάμψη.

Τελευταία ιδέα των Κορεατισσών, το multimasking, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: πολλές μάσκες στο πρόσωπο και το σώμα, με διαφορετική εφαρμογή η καθεμία. Η λογική είναι απλή. Μπορεί η εφαρμογή ενός και μόνο προϊόντος να είναι αυτονόητη επιλογή όταν έχουμε να κάνουμε με προϊόντα απολέπισης και άλλες πιο “επιθετικές” θεραπείες, οι μάσκες ωστόσο είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και αν “τολμήσει” να κάνει δύο ή και τρεις διαφορετικές μάσκες προσώπου μέσα σε μία μόνο ημέρα. Απολέπιση το πρωί, ενυδάτωση το μεσημέρι, χαλάρωση το βράδυ. Τα αποτελέσματα φυσικά δεν θα είναι ερεθισμοί και κοκκινίλες, αλλά δέρμα άψογο και απαλό σαν αλαβάστρινο.

Ίσως αυτό να ήταν το πείραμα που οδήγησε σε αυτά τα κοκτέιλ μασκών που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες των περιοχών του προσώπου (ενυδάτωση γύρω από τα μάτια και τα χείλη και καθαρισμός στην επικίνδυνη ζώνη μετώπου-μύτης-σαγονιού). Στη Νότια Κορέα σίγουρα βέβαια οι γυναίκες βρίσκουν παράξενη την έκπληξή μας, μια που ακολουθούν αυτό το τελετουργικό πολλά, πολλά χρόνια τώρα. Για τις ίδιες μάλιστα οι μάσκες προσώπου δεν αποτελούν μια περιστασιακή συνήθεια όπως για εμάς, αλλά έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινή τους ρουτίνα, όπως σε εμάς το γαλάκτωμα καθαρισμού και η κρέμα ημέρας και νύχτας.

Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά νομίζω ότι θέλω συγκεκριμένες οδηγίες! 

  • Ένα ήπιο multimasking περιλαμβάνει καθαρισμό (λίγα λεπτά πάνω από ατμό με πετσέτα), μία μάσκα καθαρισμού με άργιλο και στη συνέχεια μία μάσκα ενυδάτωσης.
  • Αν το παραπάνω σας άρεσε σαν διαδικασία, μπορείτε να περάσετε και στο ταυτόχρονο multimasking. Δοκιμάστε μία μάσκα με λευκό κάρβουνο ή πηλό (ιδανική αν έχετε προβλήματα με ερεθισμούς ή σπυράκια στην περιοχή της μύτης), απλώστε ενυδατική κρέμα στα μάγουλα (που τον χειμώνα έχουν την τάση να ξεραίνονται)  και χρησιμοποιήστε μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου (αλλιώς sheet mask, μία ακόμη μεγάλη τάση που μας έρχεται από την Κορέα), για να καταπολεμήσετε σακούλες και μαύρους κύκλους στα μάτια.

Λίγη εξάσκηση, λίγο παιχνίδι και αρκετός πειραματισμός δεν είναι απλώς fun, αλλά θα σας οδηγήσουν σύντομα στον δικό σας, εξατομικευμένο συνδυασμό ομορφιάς που θα είναι ο τέλειος για το δικό σας πρόσωπο και μόνο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here