Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία ενυδάτωσης;

 

Όλα τα απαραίτητα beauty tools and tips

Το βαθμό ενυδάτωσης που χρειάζεται η καθεμιάς μας, τον ορίζει το ίδιο μας το δέρμα. Οι ανάγκες που έχει η κάθε γυναίκα διαφέρουν αναλόγως τον τύπο, το ph, τον βαθμό υπερβολικής αφυδάτωσης ή εφίδρωσης. Το γεγονός αυτό καταστεί αναγκαίο, το να βρούμε το γαλάκτωμα αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές μας μοναδικές και ιδιαίτερες ανάγκες, και να μην γινόμαστε έρμαια των τάσεων της μόδας και της κοσμετολογίας.

Για πολλές από εμάς, το γαλάκτωμα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, ενώ για άλλες είναι ένα ακόμα μπουκαλάκι στο μπουντουάρ τους. Σε όποια κατηγορία όμως και αν ανήκετε, έχετε σκεφτεί ποτέ την πιθανότητα, να μην έχετε κάνει την σωστή επιλογή προϊόντος;

lionesse-secrets-to-fab-skin-while-traveling-lotion

Υπερευαίσθητα ή επιρρεπή σε δερματοπάθειες δέρματα, θα πρέπει να δίνουν έξτρα προσοχή στην σωστή επιλογή, καθώς είναι πολλές οι φορές που δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια είναι τα συστατικά εκείνα που μας δημιουργούν αλλεργίες. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, τα υποαλλεργικά, δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς άρωμα και φαρμακευτικά προϊόντα μπορούν να αποδειχθούν μια αρκετά ασφαλής επιλογή. Έτσι, οι πιθανότητες να σας προκαλέσουν κάποια δερματίτιδα, μειώνονται αισθητά. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, δοκιμάστε το σε κάποιο μικρό σημείο του σώματός σας και περιμένετε 24 ώρες πριν το εφαρμόσετε σε όλο τα σώμα σας, καθώς αυτό είναι το διάστημα μέσα στο οποίο θα εμφανιστεί μια πιθανή αλλεργία.

 

 

Αν το γαλάκτωμα είναι πολύ ρευστό τότε περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού. Αυτή είναι και η βασικότερη διαφορά που έχει από τις κρέμες σώματος που συνήθως βρίσκονται σε βαζάκι ή σωληνάριο.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας ανήκει στη κατηγορία των αφυδατωμένων, προτιμήστε τα προϊόντα εκείνα που στα συστατικά τους περιέχουν ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή  σφένδαμο και θα του χαρίσουν τη χαμένη του υγρασία, ενώ αν είναι λιπαρό, προτιμήστε λεπτές και ελαφριές υφές. Το σωστό γαλάκτωμα, θα πρέπει να σας καλύπτει μέχρι την επόμενη εφαρμογή του (σε περίπτωση καθημερινής χρήσης), αν όχι, τότε το συγκεκριμένο δεν ενδείκνυται για εσάς και θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο.

Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, οι ανάγκες του δέρματός μας εντείνονται, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Έτσι όταν τα επίπεδα της υγρασίας του δέρματός μας πέσουν κάτω από τα φυσιολογικά τότε το δέρμα μας γίνεται θαμπό, ξηρό και στην όψη του μοιάζει αρκετά με το γερασμένο.

Το ιδανικό προϊόν πρέπει να μας καλύπτει ως προς το αποτέλεσμα. Να μην το αισθανόμαστε ούτε πολύ βαρύ (σε σημείο που να πρέπει να περιμένουμε με τις ώρες να απορροφηθεί), αλλά ούτε και πολύ ελαφρύ (ώστε να μην το αισθανόμαστε). Η πληθώρα που υπάρχει στο εμπόριο είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητη. Δοκιμάστε τις μικρές συσκευασίες για αρχή, ή ακόμα καλύτερα κάποιο δείγμα, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουρη για το κατά πόσον σας καλύπτει ή όχι.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here