Ποιο χαρακτηριστικό του προσώπου καθορίζει όλη την εμφάνισή μας;

Μας κάνει πραγματικά εντύπωση; 

Τα μάτια; Η μύτη ή μήπως το στόμα; Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο ένα πρόσωπο, τι καθορίζει περισσότερο αν θα το πούμε όμορφο ή άσχημο; Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Lethbridge στον Καναδά αυτό είναι τα φρύδια. Στην ουσία βέβαια αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μετά την Cara Delevingne και τα αμέτρητα tutorials της Kim Kardashian για το τέλειο σχήμα και χρώμα. Τα φρύδια δίνουν πράγματι περίγραμμα στο πρόσωπο και βέβαια αυτό εξηγεί και γιατί η φροντίδα τους αποτελεί Νούμερο Ένα μέλημα των γυναικών παγκοσμίως εδώ και λίγα χρόνια.

Όλες μας επιθυμούμε τονισμένα και τέλεια σχηματισμένα φρύδια, διότι δεν πλαισιώνουν απλώς το πρόσωπό μας αλλά μπορούν και το κάνουν να δείχνει πιο αρμονικό ή πιο εντυπωσιακό ανάλογα και βέβαια αποτελούν μία κανονική ασπίδα προστασίας ενάντια στη σκόνη, την βρώμικη ατμόσφαιρα, τη βροχή.

Πώς ανακάλυψαν όμως οι ερευνητές ότι αυτό το στοιχείο του προσώπου είναι και το πιο σημαντικό; Σε έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων δόθηκαν 25 φωτογραφίες διάσημων ηθοποιών από τις οποίες έλειπαν τα φρύδια, και στη συνέχεια 25 στις οποίες έλειπαν τα μάτια. Το 56% των συμμετεχόντων αναγνώρισε άνετα τους διάσημους “χωρίς τα μάτια” και μόνο το 46 % εκείνους “χωρίς φρύδια”. Λογικό συμπέρασμα: τα φρύδια είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του προσώπου, περισσότερο ακόμη και από τα μάτια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here