Το αναπάντεχο μυστικό ομορφιάς της Olivia Munn

 

Ένα “γλυκό” beauty secret από την Ιαπωνία μας συστήνεται

Κάθε γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει μία λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, πόσο μάλλον όταν αυτό μπορεί να γίνει με απόλυτα φυσικό, χωρίς να καταφύγει στη λύση των πολυέξοδων καλλυντικών προϊόντων ή ακόμη και των αισθητικών επεμβάσεων.

Η Olivia Munn, για καλή μας τύχη, μοιράζεται μαζί μας το «μυστικό» που της χαρίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις και δεν είναι άλλο από τις ιαπωνικές πατάτες.

«Έχω ξαναμιλήσει για αυτό και συνεχίζω να το πιστεύω: Οι ιαπωνικές πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ και βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων» και συνεχίζει «Υπάρχουν πολλά χάπια υαλουρονικού οξέος και βιταμίνες αλλά πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μπουν στον οργανισμό σου είναι καταναλώνοντας τροφές που τις έχουν από τη φύση τους».

Επειδή τέτοιες ελκυστικές και –δυνητικά- αποτελεσματικές ιδέες δε μπορεί παρά να εξετάζονται, εμείς κάναμε μια σχετική έρευνα και ανακαλύψαμε τα εξής επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Οι ιαπωνικές πατάτες είναι πλούσιες σε πολλές βιταμίνες (Α, C, E, B6) που λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά. Αυτή τους η ιδιότητα αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες του σώματος ενώ, παράλληλα, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Σύμφωνα δε, με επιστημονικές έρευνες η βιταμίνη Α μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες.
  • Το 60% της συγκεκριμένης πατάτας αποτελείται από νερό ενώ μια μερίδα από αυτές περιέχει μόλις 190 θερμίδες. Ο,τι πρέπει, αν προσέχουμε τη διατροφή μας!
  • Το μαγνήσιο που διαθέτουν βοηθά στην χαλάρωση και την καλή διάθεση, μειώνοντας το άγχος.
  • Προσφέρουν μία καλή ποσότητα διαιτητικών ινών, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

57817636-c1e7-4362-80f6-b2fc1ea8346c

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ιαπωνικές γλυκοπατάτες ακούγονται σαν ένα πολύ δελεαστικό πακέτο που αξίζει να δοκιμάσουμε (και πολύ σύντομα μάλιστα). Παρόλα αυτά, συνίσταται μέτρο στην ποσότητα πρόσληψής τους, αφού η υπερβολική κατανάλωση μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε παρενέργειες, όπως ελαφρώς πορτοκαλί όψη στο δέρμα και τα νύχια και ο σχηματισμός πετρών στα νεφρά, εξαιτίας του οξαλικού άλατος που περιέχουν.

 

Από την Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here