Το πρωινό των διακοπών μας σερβίρεται με αγάπη

 

Ονειρευόμαστε μετρώντας αντίστροφα

Όταν σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, το μόνο που βλέπουμε είναι απέραντες αμμουδιές, αιώρες που περιμένουν να μας φιλοξενήσουν κάτω από έναν φοίνικα και ξάστερες νύχτες συνοδευόμενες από πολύχρωμα cocktails. Ok, μπορείτε να το ομολογήσετε σε εμάς πως έχετε ήδη ξεκινήσει να φτιάχνετε λίστες όχι μόνο με τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας αλλά κυρίως με τα super SOS που δεν θέλετε επ’ ουδενί να ξεχάσετε.

Σήμερα όμως δεν θα σας μιλήσουμε για το πώς να φτιάξετε την τέλεια βαλίτσα, αλλά για το πώς θα καταφέρετε να είστε σε φόρμα στις διακοπές σας και να μην γυρίσετε με περίσσια κιλά που θα κληθείτε να χάσετε, τον Σεπτέμβριο. Και όλα οδηγούν σε μια και μοναδική λέξη, που ονομάζεται πρωινό.

131b8cd0ab7022e8bddefb57261db25d

Αυτό το οποίο συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, και ιδίως στις διακοπές, είναι πως τα γεύματα γίνονται άστατα, με αποτέλεσμα το στομάχι να μένει άδειο για πολλές ώρες, και όταν τελικώς αποφασίσουμε να πάμε κάπου να φάμε, πέφτουμε με τα μούτρα. Ένα καλό πρωινό κατά την διάρκεια των διακοπών, θα μας χαρίσει όλη την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να αντέξουμε στην πολύωρη παραμονή μας στην παραλία.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και τα τηγανητά στο πρωινό σας γεύμα. Θα σας βαρύνουν και χρειάζονται πολλή περισσότερη ώρα για να χωνευτούν. Κάτι που σας αφήνει μακριά από το κολύμπι για κάποιες ώρες. Προτιμήστε γάλα με δημητριακά και στην περίπτωση που προτιμήσετε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα αγαπημένα σας δημητριακά μπορούν άνετα να μεταφερθούν στις αποσκευές σας. Οι φρυγανιές ή τα κριτσίνια, μπορούν να συνοδευτούν από μαρμελάδα ή από ζαμπόν και τυρί και να αποτελέσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Οι φρέσκοι χυμοί φυσικά είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Ρόδι, πορτοκάλι, ροδάκινο ή ανάμεικτος είναι τέλειες επιλογές ενώ αν τον αγοράσετε από το super market, προτιμήστε κάποιον χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here