Έτσι θα δώσεις διάρκεια στο άρωμα σου

Έτσι θα δώσεις διάρκεια στο άρωμα σου
Cottonbro Studio, pexels

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από το να έχεις τη δική σου, χαρακτηριστική μυρωδιά. Αφού βρεις το signature άρωμα σου, πρέπει να μάθεις πως θα παρατείνεις τη διάρκεια του. Με 10 έξυπνα tips, θα πετύχεις τον σκοπό σου περιβάλλοντας την επιδερμίδα με μια long lasting ευωδιά που θα ανεβάσει τη διάθεσή σου στα ύψη.

Διάλεξε ένα άρωμα με υψηλή συγκέντρωση αρωματικής ουσίας

Προτού επιλέξεις το ιδανικό άρωμα για σένα, είναι καλό να γνωρίζεις τις βασικές διαφορές κάθε κατηγορίας. Tα αρώματα Parfum περιέχουν 15-25% αρωματική ουσία. Η περιεκτικότητα αυτή είναι ιδιαίτερα υψηλή και τα καθιστά πολύ έντονα και με μεγάλη διάρκεια. Η αμέσως επόμενη κατηγορία, είναι τα Eau de Parfum που περιέχουν 8-15% αρωματική ουσία, συνεπώς πρόκειται για μια επίσης δυνατή εκδοχή. Ακολουθεί η κατηγορία Eau de Toilette με περιεκτικότητα 4-8% και τα Eau de Cologne τα οποία περιέχουν 2-4% αρωματική ουσία και διαρκούν ελάχιστα.

Ron Lach, pexels

Βάλε άρωμα αμέσως μετά το ντους

Βάλε άρωμα αμέσως μετά από το ντους μιας και επιδερμίδα είναι καθαρή και οι πόροι ανοιχτοί. Για να “κλειδώσεις” και να παρατείνεις τη διάρκεια του αρώματος, εστίασε στην σωστή ενυδάτωση. Επίλεξε μία κρέμα με πλούσια υφή και άοσμη σύνθεση ή το αντίστοιχο body lotion του αρώματός σου.

Προτίμησε perfume oils

Το αλκοόλ καθώς και άλλες χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στα αρώματα, μπορεί να ερεθίσουν και να αφυδατώσουν την επιδερμίδα. Ένα άρωμα σε μορφή ελαίου όμως, ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι πολύ ενυδατικό και κυρίως, διαρκεί περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έλαια αρωμάτων διαρκούν περισσότερο από συμπυκνωμένα μείγματα ΕDP και EDT, καθώς η βάση του αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα.

Αρωμάτισε απευθείας την επιδερμίδα

Τα αρώματα έχουν διαφορετική απόδοση σε κάθε επιδερμίδα λόγω του ph. Αυτό καθιστά κάθε άρωμα μοναδικό. Προτίμησε να αρωματίζεις πάντα το δέρμα σου και όχι τα ρούχα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να κάνεις μία νέα αγορά.

Μην ξεχνάς τα μαλλιά

Θα έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που τα μαλλιά σου “χαϊδεύουν” το λαιμό σου, το άρωμα πάνω τους διαρκεί περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αρωματίζεις και τα μαλλιά σου αλλά για αυτόν τον σκοπό είναι προτιμότερο να επενδύσεις σε κάποιο hair perfume. Ένα extra tip είναι να εφαρμόσεις λίγο άρωμα στη βούρτσα σου προτού χτενιστείς.

Ψέκασε άρωμα στα σωστά σημεία

Γνωρίζεις ήδη ότι το πρώτο σημείο στο οποίο ψακάζουμε άρωμα, είναι το εσωτερικό των καρπών. Το λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες, είναι ότι τρίβουν τους καρπούς μεταξύ τους με αποτέλεσμα να αλλοιώνουν τη μυρωδιά. Άλλη μέρη του σώματος τα οποία πρέπει να αρωματίζεις είναι πίσω από τα αφτιά, ο αυχένας, το εσωτερικό των αγκώνων και το πίσω μέρος των γονάτων.

Pixabay, pexels

Διατήρησε το άρωμα στο μπουκάλι του

Τα αρώματα πρέπει να παραμένουν στο μπουκάλι τους γιατί μια ενδεχόμενη αλλαγή μπορεί να αλλοιώσει τη σύσταση και τη μυρωδιά του. Το οξυγόνο που ενδέχεται να μπει στο μπουκάλι, μπορεί να ανακατευτεί με το άρωμα σου και να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής του.

Σωστή αποθήκευση

Το φως και η υγρασία είναι δύο ακόμη παράγοντες οι οποίοι μπορεί να αλλοιώσουν τη μυρωδιά του αρώματος, γι’ αυτό και το μπάνιο δεν είναι το κατάλληλο μέρος αποθήκευσης. Αντίθετα προτίμησε ένα μέρος σκοτεινό και ψυχρό.

Τα αρώματα έχουν “ημερομηνία λήξης”

Αν φορέσεις ένα άρωμα το οποίο κρατούσες για χρόνια στο συρτάρι, θα παρατηρήσεις πως η μυρωδιά του αλλά και το χρώμα του έχουν αλλάξει. Ένα άρωμα το οποίο έχει να χρησιμοποιηθεί καιρό ενώ έχει ανοιχτεί, παύει να μυρίζει όπως όταν το αγόρασες. Σε γενικές γραμμές, η διάρκεια ζωής των αρωμάτων κυμαίνεται μεταξύ δύο έως δέκα ετών.

Perfume layering

Αν θέλεις να δώσεις διάρκεια στο άρωμα σου, μπορείς να επενδύσεις σε αντίστοιχα products από την ίδια σειρά όπως αφρόλουτρο, έλαιο και κρέμα σώματος. Το layering με προϊόντα εμπλουτισμένα με το ίδιο άρωμα, είναι ένας super τρόπος για να μυρίζεις όμορφα όλη μέρα.


Κεντρική φωτογραφία, Cottonbro Studio / Pexels.

Κείμενο, Ελένη Ιωσηφίδου.

@helenaiosif

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here