Αγαπήστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας γιατί αυτά σας κάνουν ξεχωριστή

 

Αναπτύσσοντας μια όμορφη σχέση με τον καθρέφτη μας

Εξετάζοντας τον όρο «κλασική ομορφιά», θα πούμε πως εμείς πιστεύουμε πως ομορφιά είναι αυτό που νιώθουμε μέσα μας και αυτό που βλέπουμε όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματός μας αποτελούν αυτό που είμαστε και πρέπει να τα αγαπάμε και να τα αποδεχόμαστε, ακόμη και αν μας φαίνεται ότι αντιτίθενται στους γενικούς (και ουσιαστικά) ανύπαρκτους κανόνες.

Τα μεγάλα εκφραστικά μάτια είναι κλασικό ελληνικό χαρακτηριστικό. Το σωστό τους μακιγιάζ λοιπόν περιλαμβάνει σβησμένα μολύβια στο περίγραμμά τους, ώστε να μην κλειδώσουν το σχήμα τους, το κλασικό eyeliner που πάντοτε θα λατρεύουμε, και φυσικά όχι τραβηγμένες γωνίες για να μην καταλήξουν τα μάτια να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα και αφύσικα.

Γεμάτα χείλη, είναι ένα στοιχείο που όλες αποζητούμε στην εμφάνισή μας. Τα χείλη αυτά όμως θέλουν ειδική μεταχείριση προκειμένου να παρουσιάζουν ένα όμορφο και κομψό αποτέλεσμα. Προτιμήστε τις ματ υφές. Οι γυαλιστερές θα τα τονίσουν με άσχημο τρόπο και θα δείχνουν υπερβολικά προκλητικά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Στην περίπτωση των έντονων χρωμάτων επιλέξτε τις πιο σκούρες αποχρώσεις της εκάστοτε παλέτας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους.

 

 

Οι φακίδες είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο δεν είναι πολύ συνηθισμένο στην χώρα μας, αλλά παρόλα αυτά, όσοι το έχουν πολλές φορές παραπονιούνται γιατί το θεωρούν άσχημο. Οι φακίδες είναι πέρα για πέρα όμορφες, θηλυκές, κοριτσίστικες και παιχνιδιάρικες. Και για του λόγου το αληθές, θα σας θυμίσουμε τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ένα από τα μεγαλύτερα trends ήταν οι ψεύτικες φακίδες και η δημιουργός του Remi Brixton, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει stencil για όμορφες και φυσικές ψεύτικες φακίδες κατ’οίκον.

Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά θα είναι πάντα στην μόδα, αλλά τα σκούρα σαγηνευτικά καστανά τα αγαπάμε εξίσου γιατί είναι θηλυκά και κομψά. Επενδύστε σε μια καλή πρέσα ισιώματος και ένα καλό προϊόν σιλικόνης για να τους δώσετε γυαλάδα και ελαστικότητα και για να φαίνονται πάντα σαν να βγήκαν από το κομμωτήριο. Και για τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες λευκές τρίχες, ξέρουμε πολύ καλά πως στα σκούρα μαλλιά φαίνονται πιο έντονα. Υπάρχουν πολλές βαφές στο εμπόριο που θα σας απαλλάξουν από αυτές άμεσα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here