Merry Cherry
Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο λέει το γνωστό τραγούδι και αν συμφωνούμε όλες σε κάτι είναι στο ότι το χρώμα του κερασιού το λατρεύουμε σε μάγουλα και χείλη. Μάλλον γιατί μας θυμίζει εκείνο το υγιές και φρέσκο χρώμα που είχε η Χιονάτη και τώρα περισσότερο από ποτέ μια που διανύουμε την εποχή των κερασιών. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι εκτός από φοβερό χρώμα και απίστευτη γεύση, αποτελούν και θαυμάσια πηγή θρεπτικών αξιών.
Από σνακ και μικρές πηγές ενέργειας όπως οι μπάρες δημητριακών, μέχρι διακοσμητικά σε τούρτες και πίτες αλλά και σε χυμό, τα οφέλη του κερασιού είναι πολλαπλά μια που τα όμορφα φρούτα αποτελούν μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών και επιπλέον βοηθούν στην καύση του λίπους. Μην σας ξεγελάει, ωστόσο, το μικρό τους μέγεθος – έχει αποδειχθεί πως λόγω των πολλών θερμίδων που έχουν δεν αποτελούν πηγή απώλειας κιλών (ένα φλιτζάνι με κεράσια περιέχει περίπου 100 θερμίδες).
Επίσης, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας μελατονίνης που περιέχουν είναι ιδιαίτερα ευεργετικά σε προβλήματα αϋπνίας και στη δυσλειτουργία των αρθρώσεων, ενώ μια χούφτα θα πάρει μακριά το jet lag όταν κάνετε υπερατλαντικά ταξίδια.
Εκτός όμως από διατροφικό θησαυρό το κεράσι αποτελεί και το πιο απλό και ευκολόχρηστο beauty εργαλείο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «βάψουμε» τα χείλη μας αλλά και τα μάγουλά μας, χαρίζοντας τους φυσικό ροδαλό χρώμα. Θέλει προσοχή φυσικά για να μην καταλήξουμε με δυο κατακόκκινους κύκλους στα ζυγωματικά μας. Από την άλλη, εξαιτίας της εξίσου δυνατής αντιρυτιδικής δράσης του, μπορεί να γίνει το βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μάσκες προσώπου που θα μας χαρίσουν λάμψη και σφριγηλότητα.
Συνταγή για μία μοναδική μάσκα από κεράσια για λαμπερό δέρμα:
- Πολτοποιήστε 5 κεράσια και 4 φράουλες, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει πολύ καλά.
- Εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αφήστε για 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε με χλιαρό νερό και τελειώστε με κρύο ώστε να κλείσουν οι πόροι και να σφραγίσουν μέσα τους όλες τις θρεπτικές ιδιότητες της μάσκας.
Από την Εύη Τσανάκα