Dr. Barbara Sturm: To πολυτελές brand περιποίησης επιδερμίδας έφτασε στην Ελλάδα

H Dr. Barbara Sturm με την κόρη της Charly.

Το πολυτελές brand περιποίησης Dr. Barbara Sturm, είναι από τα brands που έχουμε ξεχωρίσει στο beauty industry. Δικαίως έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως και επιτέλους έφτασε στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα γιατρός που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του εμβληματικού skincare brand έχει κερδίσει τις καρδιές μας με την ιδιαίτερη αισθητική, την προσιτή πλευρά της ενώ έχει γίνει ευρέως γνωστή για την αντιφλεγμονώδη φιλοσοφία της, τις θεραπείες αντιγήρανσης και τη μοριακή περιποίηση της επιδερμίδας που βασίζεται στην επιστήμη. To γεγονός ότι βλέπουμε την ίδια να δοκιμάζει, να “μιλά” για τα προϊόντα της και να μας παρουσιάζει κάθε καινοτομία της, μας κάνει να την αγαπάμε περισσότερο.

Οι ψαγμένες και αποτελεσματικά αποδεδειγμένες φόρμουλες των προϊόντων της Dr. Barbara Sturm έχουν αποκτήσει πιστούς οπαδούς και μια υψηλή θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή skincare brands παγκοσμίως. Στον απόηχο της συνεχούς αναπτυσσόμενης πορείας τους τα Ma Chérie Stores λανσάρουν την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης της επιδερμίδας Dr. Barbara Sturm, με την οποία ασπάζονται ταυτόσημη φιλοσοφία γύρω από τις έννοιες της ευεξίας, της αυτό-βελτίωσης, του mindful living και της βιωσιμότητας.

Dr. Barbara Sturm

Η αντιγηραντική φιλοσοφία της Dr.Barbara Sturm

Ολόκληρη η ιδεολογία της Dr. Sturm είναι σταθερά χτισμένη γύρω από τον αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και την επιλογή προϊόντων περιποίησης δέρματος πλούσια σε αντιφλεγμονώδη συστατικά για την αναπλήρωση των επιπέδων ενυδάτωσης, την προώθηση της ενεργοποίησης της τελομεράσης και την ενθάρρυνση της εξωσωματικής δραστηριότητας. Όλα αυτά αποτελούν βασικούς μεσολαβητές στην επικοινωνία των κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής κατά τη γήρανση.

Γνωστή για τις αντιγηραντικές θεραπείες της που δε βασίζονται στις χειρουργικές επεμβάσεις, η Dr. Barbara Sturm ξεκίνησε την ιατρική της σταδιοδρομία στην ορθοπεδική, ως μέρος της ομάδας που ανέπτυξε θεραπείες αιχμής για φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα. Ονομάστηκε “Διαδικασία Κόμπι” από τον αείμνηστο αστέρα του μπάσκετ του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ και πρόκειται για μια θεραπεία που χρησιμοποιεί τα αιμοσφαίρια του ίδιου του ασθενούς για την παραγωγή πρωτεϊνών που μειώνουν τη φλεγμονή και διεγείρουν τη διαδικασία επούλωσης. Στη συνέχεια, η Dr. Sturm εφάρμοσε την επιστήμη από την κλινική έρευνα και την ορθοπεδική της πρακτική στον τομέα της αισθητικής και άνοιξε τη δική της ιατρική κλινική στο Ντίσελντορφ. Καθώς συνέχιζε να καινοτομεί και να πρωτοστατεί στο χώρο, έγινε μια από τις πιο περιζήτητες γιατρούς ομορφιάς στον κόσμο.

Dr. Barbara Sturm Summer Kit.

Ξεκινώντας από την περίφημη κρέμα “MC1”

Το 2002, η Dr. Barbara Sturm ανέπτυξε το “MC1”, μια ειδική κρέμα με βάση το πλάσμα που διατίθεται μόνο στους ασθενείς της. Η ισχυρή αυτή κρέμα αξιοποιεί τη δύναμη των πρωτεϊνών του ίδιου του σώματος σε μια επουλωτική για την επιδερμίδα σύνθεση, που αντιμετωπίζει τα ορατά σημάδια φλεγμονής. Βασιζόμενη στη δική της πλατφόρμα απόδοσης και καινοτομίας των προϊόντων της, κυκλοφόρησε το 2014 μια πλήρη σειρά περιποίησης της επιδερμίδας. Η ολοκληρωμένη σειρά Dr. Barbara Sturm Molecular Cosmetics έχει σχεδιαστεί για όσους επιθυμούν μια απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης που προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και αναγεννητική λάμψη.

Η καινοτόμος επιστήμη των συστατικών βρίσκεται στον πυρήνα της σειράς της Dr. Sturm. Ισχυρά, βασικά συστατικά που έχουν μελετηθεί κλινικά για τις ιδιότητες και την αποτελεσματικότητά τους. Η σειρά Dr. Barbara Sturm Molecular Cosmetics, Είναι η συνένωση της επιστημονικά καθοδηγούμενης αισθητικής ιατρικής και της επανορθωτικής συμβολής της φύσης. Περιλαμβάνει προϊόντα skincare, haircare και ολοκληρωμένες ρουτίνες προσαρμοσμένες για κάθε ηλικία.

H Dr. Barbara Sturm με την κόρη της Charly και τον εγγονό της.

Ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον

Το ήθος της Dr. Barbara Sturm περιλαμβάνει μια αίσθηση μόνιμης ευθύνης απέναντι στον πλανήτη και την ευημερία όλων των ζωντανών όντων. Ως εκ τούτου εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση του τρόπου παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων της. Προσπαθεί να συμβάλει σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον, μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα συσκευασίας που περιέχει τα προϊόντα της και χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμο χαρτί από βιώσιμη δασοκομία για το εγχειρίδιο και τα κουτιά των προϊόντων.

“Αλλάζουμε τα πλαστικά βάζα μας σε ανακυκλώσιμο γυαλί και χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιήσιμες βαμβακερές και βελούδινες σακούλες αντί πλαστικές ενώ καταργούμε σταδιακά τα περιτυλίγματα σελοφάν”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Dr. Sturm. Εκτός από το eco packaging, τα προϊόντα της Dr. Barbara Sturm είναι αυστηρά cruelty-free: “Δε δοκιμάζουμε τα τελικά προϊόντα ή συστατικά σε ζώα και έχουμε διασφαλίσει ότι ούτε οι προμηθευτές μας ούτε τρίτοι πράττουν το ίδιο. Απορρίπτουμε τη διαδικασία πώλησης των προϊόντων μας εκεί όπου απαιτείται από το νόμο η δοκιμή σε ζώα”.

Η Oprah Winfrey με την Dr. Barbara Sturm. Φωτογραφία: Philip Friedman.

Dr. Barbara Sturm Boutiques και Spa

Τα μοναδικά προϊόντα της Dr. Barbara Sturm απέκτησαν ένα cult status παγκοσμίως καθώς η φιλοσοφία της για την επούλωση και τη θεραπεία της επιδερμίδας έχει προκαλέσει τόσο τις επιθετικές προσεγγίσεις αυτής, όσο και τις συμβατικές πρακτικές. Κάθε προϊόν Dr. Barbara Sturm είναι γεμάτο με ιδέες. Οι θεραπείες περιποίησης της επιδερμίδας είναι απλές, αλλά όχι και τα προϊόντα της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Dr. Sturm ξεκίνησε να δημιουργεί τις Dr. Barbara Sturm Boutiques και Spa, με σκοπό να προσφέρει την περίφημη περιποίηση προσώπου STURMGLOW™.

Στόχος της, να μυήσει το κοινό στην επιστημονική προσέγγιση των αυστηρών συστατικών της και τον αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής που ασπάζεται, δεσμεύοντας να μαθαίνει στους καταναλωτές την αξία της υγιούς επιδερμίδας και της ευεξίας. Παράλληλα, μέσα από τη σελίδα της παρέχει και virtual consultations. “Βγαίνουμε από την εποχή της περιποίησης της επιδερμίδας που βασίζεται στο μάρκετινγκ και εισερχόμαστε στην εποχή όπου αυτή βασίζεται στην απόδοση. Η περιποίηση του δέρματος πρέπει να αγκαλιάζει την ατομικότητα και τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε καταναλωτή”, δηλώνει η Dr. Sturm.


Tα προϊόντα του brand Dr. Barbara Sturm θα τα βρεις ηλεκτρονικά στο macherie.gr αλλά και στα φυσικά καταστήματα σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Ψυχικό και Astir Beach.


Κεντρική φωτογραφία via Αquazzura.com.

Eπιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here