Eπαγγελματική περιποίηση στο σπίτι με high tech εργαλεία ομορφιάς

Eπαγγελματική περιποίηση στο σπίτι με high tech εργαλεία ομορφιάς
Αlina Matveycheva, Pexels.

Δημοφιλείς θεραπείες ομορφιάς που έως τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο σε εξειδικευμένες κλινικές, πλέον μπορούν να πραγματοποιηθούν από το σπίτι χάρη σε μια νέα γενιά επαγγελματικών εργαλείων περιποίησης δέρματος που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες. Η γκάμα επεκτείνεται διαρκώς με σκοπό να καλύψει πολυάριθμες ανάγκες ξεκινώντας από συσκευές ηλεκτρικής μυϊκής διέγερσης, LED, δόνησης, lasers μέχρι συσκευές microneedling. Είσαι έτοιμη να πας την περιποίηση της επιδερμίδας σε άλλα επίπεδα με τα πιο ισχυρά εργαλεία ομορφιάς εύκολα στο σπίτι σου;

Youthful Active Roller Crystallised Microneedles Set, 65.00 $ , FaceGym.

Microneedling για ακαταμάχητη λάμψη

Εάν ο στόχος σου είναι μια ανανεωμένη, λαμπερή επιδερμίδα, γνωρίζεις ότι το microneedling είναι μια από τις θεραπείες που μέσω του μικρο-τραυματισμού της επιδερμίδας με ειδικά διαμορφωμένες βελόνες και της διαδιακασίας επούλωσης, υπόσχονται διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου. Τα εργαλεία microneedling για χρήση στο σπίτι, χρησιμοποιούνται περισσότερο για να επιτρέπουν στα skincare products να εισχωρήσουν βαθύτερα και να απορροφηθούν καλύτερα.

Σε αντίθεση με άλλα kit microneedling που προορίζονται για κατ’ οίκον χρήση, τα συγκεκριμένα δεν σου επιτρέπουν να υπερβάλλεις. Δεν είναι επώδυνα και αφήνουν την επιδερμίδα δροσερή και ανανεωμένη. Οι “βελόνες” τους είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένες από υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια με αποτέλεσμα να διαλύονται κατά την εφαρμογή για να διασφαλιστεί ότι τα ισχυρά συστατικά θα μείνουν στην επιδερμίδα. Αν θέλεις να έχεις λαμπερή επιδερμίδα για μια σημαντική εκδήλωση, είναι η ιδανική θεραπεία για να πραγματοποιήσεις ένα βράδυ πριν.

Laser Starter Kit, 4.262 $ , Lyma.

Lasers για αναγέννηση της επιδερμίδας χωρίς ερεθισμούς

Πρόσφατα σου συστήσαμε την πιο φρέσκια προσθήκη στα εργαλεία ομορφιάς, τα lasers για χρήση στο σπίτι. Στις κλινικές, τα θερμά lasers χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για την αναγέννηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, αυτή η κρύα εκδοχή της Lyma προσφέρει παρόμοια οφέλη χωρίς να τραυματιστεί η επιφάνεια της επιδερμίδας. Στην πραγματικότητα, δεν αισθάνεσαι απολύτως τίποτα καθώς εφαρμόζεις το laser και επειδή είναι κρύο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τόνο επιδερμίδας.

Αναπτύχθηκε από τεχνολογία φωτός που χρησιμοποιείται για την αναγέννηση χόνδρων και τενόντων και λειτουργεί σε πολλαπλά στρώματα, συμπεριλαμβανομένου του συνδετικού ιστού και του κολλαγόνου, καθώς και σε επιφανειακές φλέβες, μελάγχρωση και ουλές. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να είσαι αφοσιωμένη – ιδανικά να το χρησιμοποιείς δύο φορές την ημέρα, για 15 λεπτά κάθε φορά, για τους πρώτους τρεις μήνες και μετά μερικές φορές την εβδομάδα για να διατηρήσεις τα αποτελέσματα.

Pro Xtreme Pulse & Collagen Infusion Serum, 1.014 $ , FaceGym.
Trinity & Wrinkle Reducer Set, 639.79 $ , Nuface.

Ηλεκτρική μυϊκή διέγερση για σύσφιξη

Tα συγκεκριμένα εργαλεία ομορφιάς για χρήση στο σπίτι στοχεύουν στη σύσφιξη και στην ανάκτηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Εάν θέλεις να συσφίξεις και να καθορίσεις το περίγραμμά σου, η τεχνολογία ηλεκτρική μυϊκής διέγερσης λειτουργεί βαθιά για να σφίξει και να συγκρατήσει τους μύες. Τώρα, με τα εργαλεία του FaceGym για το σπίτι, έχεις τα ίδια αποτελέσματα για το πρόσωπο. Η ηλεκτρική μυϊκή διέγερση χρειάζεται λίγη εξοικείωση καθώς μπορεί να σφίξει τόσο δυνατά σε σημείο που να μην μπορείς να κινήσεις έναν μυ. Οπότε είναι συνετό να ξεκινήσεις με χαμηλή ένταση και να να την αυξήσεις σταδιακά.

Χρησιμοποιώντας μια ελαφρώς διαφορετική τεχνολογία, τα μικρορεύματα που χρησιμοποιεί η NuFace παράγουν μια χαμηλής ποιότητας αλλά ισχυρή ηλεκτρική ώθηση που σμιλεύει και σφίγγει τους μύες του προσώπου. Αν και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη χρήση, αν είσαι συνεπής και το χρησιμοποιείς για τουλάχιστον πέντε λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, θα έχεις μακροπρόθεσμα οφέλη.

DRx SpectraLite Eye Care Max Pro Mask, 200.00 $ , Dr. Dennis Gross.

H δύναμη του LED φωτός

Οι συσκευές LED είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για το σπίτι. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας. Ανάλογα με το χρώμα φωτός που εκπέμπουν εργαλεία αυτής της κατηγορίας, μπορούν να εστιάσουν στην ίαση συγκεκριμένων δερματικών βλαβών. Να βελτιώσουν ρυτίδες, να απαλύνουν ουλές, να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, να ενθαρρύνουν την υγιή ανάπτυξη μαλλιών ακόμα και να συμβάλλουν σε έναν καλύτερο ύπνο.

Οι νέες προσθήκες επικεντρώνονται στα μάτια -που είναι το πρώτο σημείο του προσώπου με εμφανή σημάδια γήρανσης- με την LED Light Therapy Face Mask, η οποία συνδυάζει το κόκκινο χρώμα και τα υπέρυθρα μήκη κύματος με ένα υπερ-ενυδατικό έμπλαστρο ματιών και την Μάσκα ματιών DRx SpectraLite EyeCare Max Pro της Dennis Gross Skincare, εγκεκριμένη από τον FDA. Ωστόσο, η δύναμη του LED φωτός δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο. Υπάρχουν εργαλεία, όπως το Boost Advanced LED Patch που προτείνεται για το σώμα και προσφέρει λείανση, αντιμετώπιση ερεθισμών και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού. Ό,τι κι αν επιλέξεις, η συνέπεια είναι το κλειδί για να δεις αποτελέσματα.

Facial Sculting Wand, 399.00 $ , Shani Darden.

Eργαλεία με δόνηση για ενίσχυση της κυκλοφορίας

Η δόνηση εκ πρώτης όψεος, δεν μοιάζει τόσο ισχυρή συγκριτικά με τις προαναφερθείσες υψηλές τεχνολογίες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθά την επιδερμίδα κάνοντάς την να δουλέψει σκληρότερα. Για παράδειγμα, το Facial Sculpting Wand της Shani Darden έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί θεραπείες σε κλινικές. Συνδυάζει τη δόνηση με ακουστικά ηχητικά κύματα για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και των επιπέδων οξυγόνου. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτά τα “δονητικά” οφέλη, καθάρισε την επιδερμίδα σου και στη συνέχεια εφάρμοσε μια στρώση ορού πριν χρησιμοποιήσεις το εργαλείο. Είτε πρωί είτε βράδυ.


Όλα τα εργαλεία ομορφιάς θα τα βρεις στο net-a-porter.com.

Κεντρική φωτογραφία, Αlina Matveycheva / Pexels.

Κείμενο, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here