Εσείς είσαστε σίγουρες ότι καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας;

 

Μερικές φορές δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποια λάθη που κάνουμε που όμως είναι σημαντικά 

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ με το αγαπημένο σας gel καθαρισμού, ήσυχες ότι έχετε κάνει το σωστό και όμως πολλές φορές ατέλειες εμφανίζονται παρόλα αυτά. Δέρμα ξηρό, με ατέλειες, ερεθισμοί, κοκκινίλες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί να κάνετε κάποια από τα παρακάτω λάθη;

1. Βρώμικα Χέρια

Είναι αξιέπαινο ότι θυμόσαστε το ντεμακιγιάζ ακόμη και μετά από ένα έντονο ξενύχτι, αλλά προτού ανοίξετε το gel καθαρισμού σας και πλύνετε το πρόσωπό, έχετε θυμηθεί να καθαρίσετε προσεκτικά τα χέρια ή νομίζετε ότι θα πλυθούν παράλληλα; Αν ναι, δεν ισχύει!

2. Επιθετικός Καθαρισμός

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι ότι κάθε παρέμβαση που κάνουμε στο πρόσωπό μας πρέπει να διατηρεί την φυσική προστασία της επιδερμίδας και να μην την διαταρράσει. Μην κάνετε υπερβολικό μασάζ με τις λοσιόν και τα gel, δεν είναι απαραίτητο γιατί ο καθαρισμός γίνεται και με πιο ήπιες κινήσεις. Και όταν τελειώσετε αποφύγετε και πάλι το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα, χρησιμοποιήστε και πάλι απαλές κινήσεις.

3. Λάθος θερμοκρασία νερού

Το καυτό νερό τραβάει όλη την υγρασία από το δέρμα, προκαλεί δημιουργία σμήγματος και τελικά σπυράκια. Η αισθητικός Shani Darden – που κουράρει την Jessica Alba και την Rosie Huntington-Whiteley – τονίζει ότι εξίσου σημαντικό είναι το νερό να μην είναι και παγωμένο, γιατί αυτό ερεθίζει τα τριχοειδή του δέρματος. Ιδανική θερμοκρασία είναι πάντα η χλιαρή.

4. Διπλός καθαρισμός

Κανονικά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν συστήνεται κάθε νέα τάση για κάθε γυναίκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τάση του Double Cleansing. Τα δέρματα με ξηρό δέρμα ή τάση προς ερεθισμούς θα πρέπει με βεβαιότητα να αποφεύγει αυτή τη μέθοδο.

5. Λάθος Gel

H γνωστότερη αισθητικός του Λονδίνου Kate Kerr προτείνει πάντα στις πελάτισσές της gel και όχι κρέμες-λοσιόν. Ο λόγος είναι ότι οι κρέμες αφήνουν υπολείμματα και επιβαρύνουν το δέρμα. Αντίθετα τα gel πρέπει να ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας. Ειδικά τον χειμώνα συστήνεται ένα ήπιο gel με ενυδατικά στοιχεία όπως η γλυκερίνη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here