Λαιμός: Αντίο χαλάρωση & ρυτίδες

Οι φανατικές φίλες του skincare το ξέρουν καλά. Για την αποτελεσματική περιποίηση της επιδερμίδας του λαιμού, δεν αρκεί μια απλή καθημερινή ενυδάτωση με κρέμα προσώπου.

Λιγότερα λιπίδια, αδύναμος δερματικός φραγμός

Το δέρμα του λαιμού γερνά διαφορετικά από ότι το δέρμα του προσώπου σου. Είναι πιο λεπτό και πιο ευάλωτο. Όπως περίπου και η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών και γύρω από τα χείλη. Επιπλέον, στον λαιμό, το δέρμα παράγει λιγότερα λιπίδια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δερματικός φραγμός της επιδερμίδας του να είναι πιο αδύναμος και πιο
επιρρεπής στις βλάβες. Η μείωση του κολλαγόνου με την ηλικία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο λαιμός βρίσκεται σε διαρκή κίνηση εξαιτίας του νέου τρόπου ζωής (συνεχόμενος έλεγχος κινητού τηλεφώνου, οθόνες κλπ), ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόωρα σημάδια γήρανσης. Χαλάρωση, απώλεια σφριγηλότητας, οριζόντιες γραμμές και ρυτίδες στο λαιμό είναι μέχρι και κατά πέντε φορές πιο βαθιές από ότι εμφανίζεται στην επιδερμίδα του προσώπου. Γι’ αυτό η σχολαστική αντιμετώπιση της γήρανσης του λαιμού απαιτεί εξειδικευμένα προϊόντα ομορφιάς

Η συμβουλή της δερματολόγου

“Οι κρέμες λαιμού είναι ειδικά προϊόντα που συμπληρώνουν το skincare μας.” λέει η δερματολόγος Έλενα Ραδοπούλου. “Αντίθετα με τη διαδεδομένη άποψη ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα σε πρόσωπο και λαιμό, υπάρχουν ειδικά προϊόντα με πιο πλούσια σύσταση που συμπληρώνουν την περιποίηση στο δέρμα του λαιμού και στο ντεκολτέ. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο ειδικό προϊόν θα πρέπει να ενυδατώσατε αυτές τις περιοχές έστω με την κρέμα προσώπου σας. Οι στοχευμένες κρέμες συμπληρώνουν τις θεραπείες ενυδάτωσης του δέρματος του λαιμού που λαμβάνουν χώρα σε ιατρεία. Για την περιοχή του λαιμού προτείνω μεσοθεραπεια με ειδικά πρωτόκολλα που αναπλάθουν το λεπτό δέρμα του λαιμού προκαλώντας κολλαγονογενεση. Σε κάθε περίπτωση η στοχευμένη κρέμα σε καθημερινή χρήση ενισχύει τη θεραπεία κ συντηρεί για περισσότερο καιρό τα αποτελέσματα της.”

Στοχευμένη αντιγηραντική φροντίδα ανάπλασης SkinCeuticals

Ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία περιποίησης και αγαπημένη φίρμα διάσημων προσωπικοτήτων όπως είναι η Gwyneth Paltrow, η Hailey Bieber και η Sienna Miller, η αμερικανικός οίκος ομορφιάς SkinCeuticals λανσάρει μια νέα κρέμα ημέρας για το λαιμό, που αντιμετωπίζει τις οριζόντιες ρυτίδες και τη χαλάρωση. Η Tripeptide-R Neck Repair είναι ειδικά σχεδιασμένη με βέλτιστη δόση 0,2% καθαρής ρετινόλης βραδείας απελευθέρωσης. Επιπλέον η φόρμουλα περιλαμβάνει τριπεπτίδια και γλαυκίνη, για αποτελεσματική στόχευση των ορατών σημαδιών πρόωρης έως και προχωρημένης γήρανσης στον λαιμό. Αυτά τα ενεργά συστατικά συνδυάζονται μέσα σε ένα ενυδατικό σύστημα απελευθέρωσης που εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα.

  • 0,2% καθαρή ρετινόλη: ενδυναμώνει το δέρμα του λαιμού και βελτιώνει την όψη γραμμών και ρυτίδων.
  • • 2,5% συμπύκνωμα τριπεπτιδίων: ενισχύει την επιδερμίδα του λαιμού βελτιώνοντας την αντοχή και τη δύναμή της.
  • • 5,0% γλαυκίνη: ενισχύει την ανθεκτικότητά του δέρματος του λαιμού ενάντια στην ορατή γήρανση.

Η μοναδική αυτή θεραπεία για τον λαιμό είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, εξασφαλίζει ορατά αποτελέσματα ενάντια σε πολλαπλά σημάδια γήρανσης μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες.

Κεντρική φωτογραφία: Ηuseyin Τopcu, Unsplash

Μάθε περισσότερα για την περιποίηση λαιμού και νετκολτέ κάνοντας κλικ εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here