Λούσιμο: φίλος ή εχθρός των μαλλιών σου;

Η αλήθεια είναι πως τα λαμπερά, μοσχομυριστά μαλλιά, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αίσθηση ανανέωσης και καθαριότητας είναι αξεπέραστα αναζωογονητική και ανεβάζει τη διάθεσή μας στα ύψη. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, ο λάθος τρόπος που λούζουμε τα μαλλιά μας, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για την ποιότητα και την υγεία της τρίχας μας.

Διάσημοι hair stylists του εξωτερικού, δηλώνουν, πως συστήνουν στους celebrity πελάτες τους να χρησιμοποιούν δύο διαφορετικά σαμπουαν για τα μαλλιά, καθώς οι ανάγκες της ρίζας με αυτές της άκρης, συνήθως διαφέρουν και χρειάζονται διαφορετική περιποίηση. Έτσι, ένα τριχωτό της κεφαλής, το οποίο εμφανίζει σημάδια λιπαρότητας και επομένως χρειάζεται ένα σαμπουάν ρύθμισής της, δεν σημαίνει ότι οι άκρες δεν έχουν ανάγκη από πλούσια ενυδάτωση και αναδόμηση. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, τα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στο νερό, μπορεί να ωφελούν τον οργανισμό μας όμως δεν ωφελούν πάντα το δέρμα μας εξωτερικά, καθώς δεν έχει τον ίδιο μηχανισμό αποβολής των περιττών μετάλλων από την επιφάνειά του, με αποτέλεσμα να οξειδώνεται η τρίχα και οι ανάγκες για προστασία της να είναι περισσότερες από αυτές της επιδερμίδας του κεφαλιού μας.

Τα ίσια ανάποδα 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαριστούν σωστά τα μαλλιά, είναι να τα λούζουμε ανάποδα. Έτσι, οχι μόνο τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του κεφαλιού, αλλά αποκτούν και περισσότερο όγκο, ενώ οι περιοχή στη βάση του κεφαλιού που συνήθως παραμελείται, λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει.

Μαλλιά κουβάρια 

Η τρίχα, όταν είναι βρεγμένη, χάνει την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα να καταστρέφεται πιο εύκολα. Οι κομμωτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το χτένισμα σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς υποστηρίζουν πως το χτένισμα σε υγρά μαλλιά, καταστρέφει τη δομή της τρίχας. Αντί αυτού, προτείνουν να χτενίζουμε και να ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά μας πριν λουστούμε. Ετσι, μπερδεύονται λιγότερο και το χτένισμα μετέπειτα, δεν ενέχει κινδύνους για τα μαλλιά μας.

*Extra tip: Η λάμψη των μαλλιών μας, γίνεται ακόμη πιο έντονη, αν ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας με χλιαρό νερό, καθώς έτσι, κλείνουν οι πόροι της τρίχας. Αυτό, βοηθά επίσης, να “κλειδώσουν” τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του λουσίματος. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here