Μαύροι κυκλοι, αιτίες και αντιμετώπιση

Οκτάωρο ύπνου και πολλά λίτρα νερό κι όμως, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, είναι εκεί με κίνδυνο να συνηθίσετε την όψη του κουρασμένου βλέμματος στον καθρέφτη. Αλήθεια όμως, έχετε αναρωτηθεί γιατί οι μαύροι κύκλοι δεν σας εγκαταλείπουν; Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι κρύβονται στις καθημερινές σας συνήθειες.

Η ρινική συμφόρηση, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην περιοχή των ματιών καθώς και μελάνιασμα (μαύροι κύκλοι) λόγω της μειωμένης ροής του αίματος στο σημείο γύρω από τα μάτια.

Η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο, δεν βλάπτει μόνο το αναπνευστικό σας σύστημα, αλλά οι βλαβερές ουσίες που περνάνε στο αίμα, κάνουν την επιδερμίδα να “μαραίνεται”.

Η έλλειψη σιδήρου, είναι ο κρυφός εχθρός των ματιών μας, καθώς μπορεί να δημιουργήσει -και- μαύρους κύκλους ενώ ο έλεγχος του επιπέδου σιδήρου στον οργανισμό μας, δεν είναι κάτι που συνήθως σκεφτόμαστε ως πρώτη αιτία για τη δημιουργία των μαύρων κύκλων.

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μαύρων κύκλων στην περιοχή των ματιών, καθώς η έλλειψη των σημαντικών μεταλλικών στοιχείων του στον οργανισμό μας, προκαλεί χαλάρωση των μυών και μείωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η κακή διατροφή και η έλλειψη των βιταμινών Α, Β, C, K, καθώς και των πρωτεϊνών και του σιδήρου, προκαλούν δυσχρωμίες κάτω από την περιοχή των ματιών.

 

Τρόποι αντιμετώπισης

Το οκτάωρο ύπνου, μπορεί να αποβεί σωτήριο για την καταπολέμηση των αύρων κύκλων και την συνολική εικόνα της επιδερμίδας μας, κυρίως βέβαια σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει κληρονομικότητα σχετικά με τις δυσχρωμίες του δέρματος.

Η καθημερινή χρήση του αντιηλιακού, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, καθώς η έκκριση μελανίνης, συνδέεται με την υπερέκθεση στον ήλιο. Έτσι, προλαμβάνουμε και την πρόωρη γήρανση του δέρματος και διατηρούμε τη φυσική ελαστικότητά του.

Η σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, βιταμίνη C και K, θα επαναφέρουν το χρώμα της επιδερμίδας στα φυσιολικά του επίπεδα και μάλιστα με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ενυδατικές κρέμες ματιών που περιέχουν ρετινόλη και καφεϊνη, βοηθάν στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας μας.

Το άφθονο νερό, που εμπλουτίζει τον οργανισμό μας με ευεργετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποκαθιστώντας τις δυσλειτουργίες πάσης φύσεως.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here