Μυστικό ομορφιάς: Η δύναμη του Baobab

 

Ένα Beauty Superfood από την Αφρική

Ένα από τα καλύτερα “όπλα” ομορφιάς της Αφρικανικής ηπείρου έχει αρχίσει να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο με ταχύτατους ρυθμούς. Περί του baobab ο λόγος, ενός φρούτου με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, μια που διαθέτει έξι φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι, δύο φορές περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα και περισσότερο σίδηρος από μία κανονική σε μέγεθος μπριζόλα! Και αυτό δεν είναι όλο: το baobab είναι γεμάτο από αλκαλικά μέταλλα, όπως μαγνήσιο και ποτάσιο, και περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από οποιοδήποτε άλλο φρούτο στον κόσμο.

Το δέντρο baobab: Τα δέντρα φυτρώνουν στην Αφρική, έχουν διάρκεια ζωής έως και 100 χρόνια και φτάνουν μέχρι τα 30 μέτρα. Τα φρούτα του ξηραίνονται πάνω στα δέντρα, γεγονός που σημαίνει ότι η περιζήτητη σκόνη που εξάγεται από αυτά αντλείται κατευθείαν από το φρούτο και διατηρείται αγνή από συντηρητικά. Παρόλο που οι κάτοικοι της Αφρικής απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες αιώνες τώρα, η εξαγωγή του baobab στην ΕΕ εγκρίθηκε μόλις το 2008, και στις ΗΠΑ το 2009. Έκτοτε η ζήτηση βέβαια έχει εκτοξευθεί στα ύψη αυξάνοντας την απασχόληση και στις περιοχές όπου φυτρώνει το δέντρο του.

Που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε: Εκτός φυσικά από τα smoothies, το baobab μπορεί να προστεθεί στα δημητριακά του πρωινού ή μία κουταλιά της σούπας να αντικαταστήσει τις βιταμίνες που παίρνετε ενδεχομένως κάθε πρωί. Η σκόνη του έχει απαλό κίτρινο χρώμα και γλυκιά γεύση που θυμίζει ανανά ή παπάγια. Φυσικά οι καλλυντικές χρήσεις του είναι εξίσου πολλές, όπως θα δείτε παρακάτω.

 

1 COMMENT

  1. Το μπαομπάμπ ζουν μέχρι και 1000 χρόνια ,όχι μόνο 100 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here