Όλα αυτά που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ για το ντους

 

Υπόθεση day or night

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για το ντους, χωριζόμαστε σε στρατόπεδα εδώ στο γραφείο. Σε αυτό του βραδινού και σε αυτό του πρωινού. Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν αμετάπειστοι όσον αφορά το πρωινό τους μπάνιο,  πριν ξεκινήσουν την ημέρα τους. Τους αναζωογονεί, τους φρεσκάρει και είναι κάτι όπως το κουμπί on, για τον οργανισμό τους. Τους θέτει σε λειτουργία. Υπάρχουν και οι άλλοι όμως. Εκείνοι που προτιμούν να πάρουν το μπάνιο τους, το βράδυ. Όταν όλα τα φώτα σβήνουν, όταν τα κινητά μπαίνουν στο αθόρυβο και οι υποχρεώσεις της ημέρας έχουν φτάσει στο τέλος τους (φαινομενικά τουλάχιστον).

Οι ερευνητές όμως, δούλεψαν πάνω σε αυτό, και εντόπισαν πως το ντους, πέραν της πρακτικής του χρησιμότητα, η οποία είναι η καθαριότητα, εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς. Οι οποίοι και διαφέρουν αναλόγως τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε.

0bd1fdc175b5c1a6d1d6e1e4f97bc779

 

Το πρωινό μπάνιο ενδείκνυται για τις περιπτώσεις εκείνες που θέλουμε να αδράξουμε την ημέρα. Ή τουλάχιστον αυτό επιβάλλεται από τους εργοδότες μας. Εάν η δουλειά σας, επιβάλλει να τρέχετε όλη μέρα στο δρόμο και να παραμένετε δροσερές και όμορφες τότε ένα ντους στην αρχή της ημέρας θα σας χαρίσει το απαραίτητο boost για να «κατεβάσετε ιδέες» και να είστε δημιουργικές. Ταιριάζει απόλυτα επίσης σε όλες εσάς με λιπαρή επιδερμίδα, δεδομένου πως η λιπαρότητα αποθηκεύεται κατά τις βραδινές ώρες, και η εκκαθάριση του δέρματος, κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως υπάρχουν και κάποιοι εκεί έξω που παραμένουν πιστή στην πρωινή τους προπόνηση, οπότε κατόπιν αυτού επιβάλλεται ένα δροσερό μπανάκι. Είτε λοιπόν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, είτε δεν είσαστε και τόσο πρωινοί τύποι, το ντους στην αρχή της ημέρας είναι αυτό που χρειάζεστε.

 

e09bcee9370ad83adfbebf59f25cbc02

 

Στην άλλη μεριά του ρινγκ βρίσκονται οι νυχτόβιοι. Εκείνοι που δεν νοούνται να πέσουν στο κρεβάτι τους αν πρώτα δεν έχουν αφαιρέσει από πάνω τους όλα τα υπολείμματα ιδρώτα, κούρασης και ταλαιπωρίας. Αυτό που συμβαίνει με τον βραδινό μας μπάνιο, είναι πως όσο ικανό είναι να μας ξυπνήσει το πρωί, τόσο εύκολο είναι να μας χαλαρώσει το βράδυ και να μας προετοιμάσει για ύπνο. Αν το δέρμα σας δε, είναι ξηρό το πρωινό μπάνιο είναι μέχρι και απαγορευτικό, μιας και την συσσωρευμένη λιπαρότητα την χρειάζεστε και με το παραπάνω.

Όποιος τύπος και αν είστε όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία χωρίς την συχνή εναλλαγή των σεντονιών σας και τον επαρκή αερισμό της κρεβατοκάμαρας σας. Γιατί μην ξεχνάμε, πως ο σωστός ύπνος είναι ό,τι πιο απαραίτητο στην σύγχρονη και πιεστική καθημερινότητά μας.

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here