Συζητάμε: Μεταμόσχευση φρυδιών, η νέα τάση στις πλαστικές επεμβάσεις

Ομορφιά και χειρουργείο 

Λίγο η Kim Kardashian, λίγο η παγκόσμια τάση που αναγόρευσε τα φρύδια και τα grooming τους σε Νο1 αποστολή μας στο καθημερινό μακιγιάζ, και η μεταμόσχευση φρυδιών άρχισε να αναδεικνύεται αντίστοιχα σαν μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις της εποχής. Πόσο απαραίτητη μπορεί να είναι και σε ποιο βαθμό αποτελεί πολυτέλεια; Μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά να σμιλεύσουμε ένα άψογο πρόσωπο; Ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Βλάχος MD. PhD. απαντά στις ερωτήσεις της Εύης Τσανάκα:

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι κάποιος χρειάζεται μία μεταμόσχευση φρυδιών;

Όταν τα φρύδια του έχουν αραιώσει σε σημαντικό βαθμό και πλέον είναι αντιαισθητικό. Αυτό μορεί να οφείλεται στο συνεχές «βγάλσιμο» με το τσιμπιδάκι, σε διάφορες παθήσεις ή και σε τραυματισμούς – έγκαυμα κτλ.

Πως γίνεται η μεταμόσχευση φρυδιών;

Γίνεται όπως και κάθε μεταμόσχευση τρίχας. Έχει βέβαια κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες διαδικασίες. Τα μοσχεύματα πρέπει να είναι μονότριχα, οι τρίχες να είναι αντίστοιχου πάχους με τις φυσιολογικές των φρυδιών, να μπουν με την κατάλληλη φορά στο δέρμα.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Καθόλου, γιατί πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, και ο ασθενής βρίσκεται σε συνθήκες απόλυτης άνεσης στο ιατρείο.

Τι πρέπει να προσέχει ο ενδιαφερόμενος που υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία;

Να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του γιατρού που είναι κοινές σε όλες τις μεταμοσχεύσεις τριχών. Επίσης θα πρέπει να κουρεύει τις τρίχες γιατί κανονικά θα μεγαλώνουν πολύ περισσότερο από τις τρίχες των φρυδιών.

 

eyebrow2

 

Πόσο άμεσο και φυσικό είναι το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα – εάν γίνει σωστά η διαδικασία – είναι πολύ φυσικό και δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι έχει γίνει μεταμόσχευση. Χρειάζεται όμως μερικούς μήνες για να φανεί.

Τι κόστος έχει μια τέτοια θεραπεία και με ποια συχνότητα πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Η θεραπεία γίνεται άπαξ. Ενδεχομένως μετά από πολλούς μήνες να χρειαστεί να ξαναεμφυτευθούν λίγες τρίχες ακόμα. Το κόστος είναι μέσα σε λογικά πλαίσια.

Πληροφορίες επικοινωνίας:   

Σπύρος Π. Βλάχος MD. PhD,
Πλαστικός Χειρουργός
Λ. Κηφισίας 224, Χαλάνδρι (ΣΤΑΣΗ ΑΒΑΝΑ)
Τ. 210.6754.764

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here