Τα καθημερινά λάθη στο beauty routine μας

Το beauty routine μας, το λέμε και ιεροτελεστία. Μια σειρά προϊόντων που εφαρμόζονται με καθόλου τυχαία σειρά, προκειμένου να δώσουν αυτό το πολυπόθητο boost στο δέρμα μας, που δείχνει να ασφυκτιά ανάμεσα στα foundation και τους ρύπους της πόλης.

Γιατί όμως αυτή η ιεροτελεστία αποτελείται από συγκεκριμένα steps; Αφενός για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα, αφετέρου για να μας προφυλάξει από πιθανές δερματοπάθειες, που ποτέ μέχρι τώρα δεν μας είχαν απασχολήσει.

Λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε κάποια βασικά βήματα όπως ότι o καθαρισμός προηγείται της ενυδάτωσης και ότι οι κρέμες του σώματος δεν χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο και το αντίστροφο. Ας πάμε λίγο πιο βαθιά όμως, για να βρούμε λάθη που μπορούν να καταλήξουν μοιραία για το δέρμα μας, και να μας προκαλέσουν βλάβες.

Καλοκαίρι έφτασε, και οι επισκέψεις μας στην θάλασσα, αρχίζουν και εντείνονται. Επαρκής προστασία από τον ήλιο δεν σημαίνει, γινόμαστε άσπρες σαν το σοβά και αφηνόμαστε στην αγκαλιά των ακτίνων μέχρι να νιώσουμε ότι καιγόμαστε. Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι η συχνή του ανανέωση προκειμένου το φιλμ της προστασίας που αυτό δημιουργεί να είναι επαρκές σε όλη την έκταση του σώματος αλλά και του προσώπου μας.  Οι μεγάλοι δείκτες εντείνουν την προστασία από τις ακτίνες, αλλά όχι την παραμονή μας στον ήλιο.

Οι κρέμες προσώπου (συμπεριλαμβανομένων και των αντηλιακών) εφαρμόζονται μέχρι και το ντεκολτέ μας. Το δέρμα που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όπως είναι και αυτό που βρίσκεται κάτω από τα μάτια μας. Οπότε έχει ανάγκη από την μέγιστη προστασία και φροντίδα.

Καλό είναι να μην «μπουκώνουμε» το δέρμα μας με πολλές κρέμες την ίδια στιγμή. Το πρωί μια αντηλιακή με χρώμα ή ένα foundation με δείκτη προστασίας είναι μια καλή βάση για το πρωινό μας μακιγιάζ που θα χαρίσει αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς να την βαρύνει. Οι αντιγηραντικές κρέμες δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζονται πριν την έκθεσή μας στον ήλιο.  Είναι αποκλειστικά κρέμες νυχτός και τα συστατικά τους αντιδρούν με τον ήλιο προκαλώντας κνησμό, ερυθρότητα και πολλαπλές αντιδράσεις. Το ίδιο προκαλεί και η αποτρίχωση, όπου κατόπιν αυτής, το δέρμα μας μετά την αποτρίχωση είναι ευαίσθητο και επιρρεπές. Προτιμήστε τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες που θεωρούνται καταλληλότερες.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here