Τι μπορεί να κάνει ο κουρκουμάς για την ομορφιά μας;

 

Ένα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες που αποκαλύπτονται σιγά-σιγά

Η Curcuma longa ή αλλιώς κιτρινόριζα και πιο γνωστό ως κουρκουμάς, είναι ιδιαιτέρως γνωστός, τα τελευταία χρόνια, για τις ισχυρές αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Παρά τη μηδενική του γεύση είναι βασικό συστατικό ενός πολύ γνωστού μπαχαρικού, του κάρυ. Οι επιστήμονες συνεχώς ανακαλύπτουν καινούργιες ευεργετικές ιδιότητες και οι έρευνες ολοένα και αυξάνουν την σημαντικότητα του συγκεκριμένου φυτού.

Η κουρκουμίνη μπορεί να επηρεάσει αισθητά την ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου (ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα) και να περιορίσει την μετάστασή του, αλλά και να συμβάλλει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική επίσης, η κουρκουμίνη, παίζει τον ρόλο του λιποδιαλυτή και είναι το συστατικό κλειδί όταν θέλουμε να καταναλώσουμε κάποιο γεύμα πλούσιο σε λιπαρά.

Ο κουρκουμάς όμως δεν σταματάει εδώ και εκτείνεται μέχρι την αισθητική, βελτιώνοντας αισθητά την όψη της επιδερμίδας του προσώπου μας. Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά με αγγούρι ή χυμό λεμονιού και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για λίγη ώρα και κατόπιν ξεπλύνετε πολύ καλά. Επαναλάβετε τακτικά την εφαρμογή και θα δείτε τα αποτελέσματα να καθρεφτίζονται σε μια επιδερμίδα γεμάτη λάμψη.

 

Από την Εύη Τσανάκα 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here